Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Sony VAIO SZ serija – osvežena verzija

Jedna od najpoznatijih laptop serija koja je ikada izdata je Sony-jeva VAIO linija. Njegova SZ serija mobilnih računarskih sistema sada ima novog člana u familiji: potpuno novi Sony VAIO SZ6. Novi laptop uključuje serije poboljšanja i dodatke koje nemaju stariji modeli: "13.3-inčni LED ekran sa pozadinskim osvetljenjem, hibridni hard drajv, kućište od indigo vlakana i kvalitetnu Santa Rosa brzinu” navodi sajt SpicyGadget.

SZ6 ima Intel Core 2 Duo T7700 procesor sa radnom frekvencijom od 2.4GHz koja je deo Santa Rosa mobilne platforme, tako da sa tačke gledišta čiste procesne moći koja je dostupna, on može da se smatra “najboljim” laptopom. Ali prijatna iznenađenja ovde ne prestaju pošto je ceo laptop težak samo 1,8 kilograma i upakovan je u faktor male forme. Za one korisnike koji ne zahtevaju najnovije i najmoćnije mobilne procesore koji su dostupni, postoje jeftiniji VAIO SZ6 modeli koji dolaze sa T7500 ili T7250 procesorima koji su ipak moćni ali po manjoj ceni. Za razliku od starijih modela iz SZ familije koji su bili opremljeni sa posebnom grafičkom karticom, Nvidia GeForce Go 7400 (starije kartice koje su počele da pokazuju znake starenja i ograničavale moć u novijim 3D programima) novi Sony VAIO SZ6 model dolazi sa Nvidia-inom GeForce 8400M GS grafičkom jedinicom. Ova nadgradnja je bila potrebna kada razmotrite da konkurentske kompanije kao što je Dell već izdaje laptopove sa sličnim grafičkim rešenjima.

Još jedna dobra stvar za SZ6 je uključivanje hibridnog grafičkog sistema, koji se sastoji od dve posebne grafičke kartice (posebne i integrisane), koje omogućava korisnicima da se jednostavno prebacuju između dve grafičke kartice da bi postigli povećane 3D performanse ili povećan životni vek baterije (do šest sati). Još jedan hibridni pristup je ugrađeni hard disk drajv, pošto su čvrsti drajvovi i dalje ekstremno skupi i prilično ograničeni u kapacitetima skladištenja, a sastoji se od hard disk drajva sa kapacitetom od 160GB i fleš zasnovane memorije od 256MB. Uloga fleš memorije je da pomogne u smanjenju vremena koje je potrebno za butovanje i za poboljšanje rada programa kao i životnog veka baterije (pošto je čvrstom disku potreban samo mali deo energije koji je potreban tradicionalnom hard disk drajvu).

"Ostale funkcije SZ6 uključuju 13.3 inčni ekran sa LED tehnologijom osvetljen sa zadnje strane, interni DVD rezač, Sprint WiFi i bežične širokopojasne konekcije zajedno sa CMCIA i ExpressCard-om u 13.3-inčnom faktoru forme", navodi sajt PC210.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272