Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Django 3 kroz primere, prevod III izdanja

Django 3 kroz primere, prevod III izdanja

Popust cena: 2280 rsd

Python intenzivni kurs, prevod 3. izdanja

Python intenzivni kurs, prevod 3. izdanja

Popust cena: 2280 rsd

Šta obuhvata knjiga Django 3 kroz primere, prevod III izdanja

Šta obuhvata ova knjiga

U Poglavlju 1, „Izrada aplikacije za blog“, upoznaćete radni okvir, koristeći aplikaciju za blog. Kreiraćete osnovne modele bloga, prikaze (views), šablone (templates) i URL-ove za prikazivanje postova na blogu. Naučićete kako da izradite QuerySets pomoću Django objektnog-relacionog mapera (ORM – Object-Relational Mapper) i kako da konfigurišete Django administratorski sajt.

U Poglavlju 2, „Poboljšanje bloga pomoću naprednih funkcija“, naučićete kako da upravljate obrascima i ModelFormsima, da šaljete e-poštu pomoću Djangoa i da integrišete nezavisne aplikacije. Primenićete sistem za komentare na svoje blogove i omogućićete korisnicima da dele postove pomoću e-pošte. Ovo poglavlje će vas takođe voditi kroz proces kreiranja sistema za označavanje.

U Poglavlju 3, „Proširenje aplikacije za blog“, istražujemo kako se kreiraju prilagođene oznake šablona i filteri. Takođe će biti prikazano kako se koristi radni okvir mape sajta (sitemap) i kako se kreira RSS feed za postove. Završićete svoju aplikaciju za blog izradom pretraživača koji ima mogućnost PostgreSQL-ovog pretraživanja punog teksta.

U Poglavlju 4, „Izrada društvenog veb sajta“, objašnjeno je kako se kreira društveni veb sajt. Koristićete Django radni okvir za autentifikaciju da biste kreirali prikaz korisničkih naloga. Takođe ćete naučiti kako da kreirate prilagođeni model korisničkog profila i kako da ugradite društvenu autentifikaciju u svoj projekat, koristeći glavne društvene mreže.

U Poglavlju 5, „Deljenje sadržaja na veb sajtu“, naučićete kako da transformišete svoju društvenu aplikaciju u veb sajt za merenje popularnosti slika. Definisaćete veze tipa „više prema više“ i kreiraćete AJAX aktivni obeleživač (bookmarklet) u JavaScriptu koji ćete integrisati u svoj projekat. U ovom poglavlju će biti prikazano kako se generiše umanjeni prikaz slika i kako se kreiraju prilagođeni dekoratori za prikaze.

U Poglavlju 6, „Praćenje korisničkih radnji“, prikazano je kako se izrađuje sistem praćenja za korisnike. Završićete veb sajt za merenje popularnosti slika, tako što ćete kreirati aplikaciju za tok korisničkih aktivnosti. Naučićete kako da optimizujete QuerySets i koristićete signale. Na kraju ćete integrisati Redis u svoj projekat da biste izbrojali prikaze slika.

U Poglavlju 7, „Izrada internet prodavnice“, istražujemo kako se kreira internet prodavnica. Izradićete modele kataloga i kreiraćete korpu za kupovinu, koristeći Django sesije. Izradićete kontekstni procesor za korpu za kupovinu i naučićete kako da primenite slanje asinhronih obaveštenja korisnicima koji koriste Celery.

U Poglavlju 8, „Upravljanje plaćanjem i narudžbenicama“, objašnjeno je kako možete da integrišete platni mrežni prolaz u svoju prodavnicu. Takođe ćete prilagoditi administratorski sajt za izvoz narudžbenica u CSV datoteke i dinamički ćete generisati PDF fakture.

U Poglavlju 9, „Proširenje prodavnice“, naučićete kako da kreirate sistem za kupone za primenu popusta na porudžbine. Takođe ćemo prikazati kako da dodate internacionalizaciju svom projektu i kako da prevedete modele. Na kraju ćete kreirati mehanizam za preporuku proizvoda pomoću Redisa.

Poglavlje 10, „Izrada platforme za elektronsko učenje“, vodiće vas kroz kreiranje platforme za elektronsko učenje. U projektu ćete da dodate fixture (skup podataka), da koristite nasleđivanje modela, da kreirate polja prilagođenih modela, da koristite prikaze zasnovane na klasama i da upravljate grupama i dozvolama. Takođe ćete da kreirate sistem za upravljanje sadržajem i da upravljate skupovima obrazaca (formsets).

U Poglavlju 11, „Renderovanje i keširanje sadržaja“, biće prikazano kako možete da kreirate sistem za registraciju učenika i kako da upravljate upisom učenika na kurseve. Renderovaćete različite sadržaje kursa i naučićete kako da koristite radni okvir keš memorije.

U Poglavlju 12, „Izrada API-a“, naučićete postupak izrade RESTful API-a za svoj projekat, koristeći Django REST radni okvir.

U Poglavlju 13, „Izrada servera za ćaskanje“, objasnićemo kako se koriste Django kanali za kreiranje servera za ćaskanje u realnom vremenu za učenike. Naučićete kako da primenite funkcije koje se oslanjaju na asinhronu komunikaciju pomoću WebSocketsa.

U Poglavlju 14, „Akcija“, biće prikazano kako da podesite proizvodno okruženje, koristeći uWSGI, NGINX i Daphne. Naučićete kako da obezbedite okruženje pomoću HTTPS-a. U ovom poglavlju je takođe objašnjeno kako se kreiraju prilagođeni posrednički softver i prilagođene komande za upravljanje.

NARUČITE KNJIGU: KORPA

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272