Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Web Components in Action

Web Components in Action

Web Developers Reference Guide

Web Developers Reference Guide

Šta obuhvata knjiga Node.js veb razvoj, prevod petog izdanja

Pregleda (30 dana / ukupno): 29 / 855

Poglavlje 1, „O radnom okruženju Node.js“, uvodi vas u Node.js platformu. Obuhvata njenu upotrebu, izbor tehnološke arhitekture na platformi Node.js, njenu istoriju, istoriju JavaScript na strani servera, razloge zašto bi JavaScript trebalo da bude „oslobođen“ od pregledača i važna nedavna dostignuća na JavaScript „sceni“.

U Poglavlju 2, „Podešavanje radnog okruženja Node.js“, razmatramo podešavanje Node.js programerskog okruženja. To uključuje instaliranje platforme Node.js na Windowsu, macOSu i Linuxu. Obuhvaćene su važne alatke, uključujući sisteme za upravljanje paketima npm i yarni Babel, koji se koriste za prevođenje modernog JavaScripta u oblik koji se može pokrenuti na starijim JavaScript implementacijama.

U Poglavlju 3, „Istraživanje Node.js modula“, razmatramo modul kao jedinicu modularnosti u Node.js aplikacijama. „Zaronićemo“ duboko u razvoj Node.js modula i koristićemo npm za održavanje zavisnosti. Upoznaćete novi format modula, tj. ES6 modul, i saznaćete kako se koristi na platformi Node.js kada ga ona lokalno podržava.

U Poglavlju 4, „HTTP serveri i klijenti“, započinjemo istraživanje veb razvoja pomoću platforme Node.js. Razvićemo nekoliko malih veb serverskih i klijentskih aplikacija u radnom okruženju Node.js. Koristićemo Fibonačijev algoritam u Node.js aplikaciji za istraživanje efekata teških izračunavanja, koja dugo traju. Naučićete i nekoliko strategija za smanjenje rizika i steći ćete osnovno iskustvo u razvoju REST servisa.

U Poglavlju 5, „Vaša prva aplikacija Express“, započinjemo glavno „putovanje“ ove knjige u kojoj razvijamo aplikaciju za kreiranje i uređivanje beležaka. U ovom poglavlju pokrećemo osnovnu aplikaciju za beleške i prvo ćemo koristiti radni okvir Express.

U Poglavlju 6, „Implementacija paradigme Mobile-First“, koristimo radni okvir Bootstrap V4 za implementaciju prilagodljivog veb dizajna u aplikaciji za beleške. Ovo uključuje integrisanje popularnog skupa ikona i korake neophodne za prilagođavanje Bootstrapa.

U Poglavlju 7, „Čuvanje i učitavanje podataka“, istražićemo nekoliko mehanizama baze podataka i metod za lako menjanje baza podataka po želji. Cilj je robusno čuvanje podataka na disku.

U Poglavlju 8, „Autentifikacija korisnika pomoću mikroservisa“, dodajemo autentifikaciju korisnika aplikaciji za beleške. Naučićete kako da upravljate prijavljivanjem i odjavljivanjem pomoću PassportJS-a. Autentifikacija je podržana i za lokalno uskladištena ovlašćenja korisnika i za upotrebu OAutha na Twitteru.

Poglavlje 9, „Dinamička klijent/server interakcija pomoću biblioteke Socket.IO“, omogućava korisnicima da razgovaraju jedni sa drugima u realnom vremenu. Koristićemo popularni radni okvir Socket.IO za dinamičku interakciju između klijenta i servera, radi podrške dinamičkim ažuriranjima sadržaja i jednostavnom sistemu komentarisanja. Svi korisnici se dinamički ažuriraju u pseudorealnom vremenu, pa možete da upoznate dinamičko ažuriranje u realnom vremenu.

U Poglavlju 10, „Implementacija Node.js aplikacija na Linux servere“, započinjemo „put“ implementacije. U ovom poglavlju koristićemo tradicionalne metode implementiranja pozadinskih servisa na operativni sistem Ubuntu pomoću sistema Sistemd.

U Poglavlju 11, „Implementacija Node.js mikroservisa pomoću Dockera“, započinjemo istraživanje implementacije u „oblaku“ pomoću Dockera, radi tretiranja aplikacije za beleške kao klastera mikroservisa.

Poglavlje 12, „Implementacija Docker Swarma na servisu AWS EC2 pomoću Terraforma“, doslovno nas vodi u „oblak“, pri čemu razmatramo izradu sistema za hosting u „oblaku“ pomoću AWS EC2 sistema. Koristićemo popularnu alatku Terraform za kreiranje i upravljanje EC2 klasterom i naučićete kako da gotovo u potpunosti automatizujete implementaciju klastera Docker Swarma pomoću Terraform funkcija.

U Poglavlju 13, „Testiranje koda i funkcionalno testiranje“, istražićemo tri načina testiranja: testiranje koda, REST testiranje i funkcionalno testiranje. Koristićemo popularne radne okvire za testiranje Mocha i Chai da bismo pokrenuli testne slučajeve na sva tri načina. Za testiranje funkcionalnosti koristićemo Puppeteer popularni radni okvir za automatizaciju izvršenja testa u Chrome instanci.

U Poglavlju 14, „Bezbednost u Node.js aplikacijama“, integrisaćemo bezbednosne tehnike i alatke za smanjenje rizika od neovlašćenog pristupa. Prvo ćemo da primenimo HTTPS na AWS EC2 implementaciju pomoću Let's Encrypta. Zatim ćemo razmotriti nekoliko alatki u radnom okruženju Node.js za implementaciju bezbednosnih postavki i najbolju praksu za Docker i AWS okruženja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272