Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Principi lepog veb dizajna, prevod četvrtog izdanja

Principi lepog veb dizajna, prevod četvrtog izdanja

Popust cena: 2200 rsd

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3

Popust cena: 1490 rsd

Šta obuhvata knjiga Node.js veb razvoj, prevod petog izdanja

Poglavlje 1, „O radnom okruženju Node.js“, uvodi vas u Node.js platformu. Obuhvata njenu upotrebu, izbor tehnološke arhitekture na platformi Node.js, njenu istoriju, istoriju JavaScript na strani servera, razloge zašto bi JavaScript trebalo da bude „oslobođen“ od pregledača i važna nedavna dostignuća na JavaScript „sceni“.

U Poglavlju 2, „Podešavanje radnog okruženja Node.js“, razmatramo podešavanje Node.js programerskog okruženja. To uključuje instaliranje platforme Node.js na Windowsu, macOSu i Linuxu. Obuhvaćene su važne alatke, uključujući sisteme za upravljanje paketima npm i yarni Babel, koji se koriste za prevođenje modernog JavaScripta u oblik koji se može pokrenuti na starijim JavaScript implementacijama.

U Poglavlju 3, „Istraživanje Node.js modula“, razmatramo modul kao jedinicu modularnosti u Node.js aplikacijama. „Zaronićemo“ duboko u razvoj Node.js modula i koristićemo npm za održavanje zavisnosti. Upoznaćete novi format modula, tj. ES6 modul, i saznaćete kako se koristi na platformi Node.js kada ga ona lokalno podržava.

U Poglavlju 4, „HTTP serveri i klijenti“, započinjemo istraživanje veb razvoja pomoću platforme Node.js. Razvićemo nekoliko malih veb serverskih i klijentskih aplikacija u radnom okruženju Node.js. Koristićemo Fibonačijev algoritam u Node.js aplikaciji za istraživanje efekata teških izračunavanja, koja dugo traju. Naučićete i nekoliko strategija za smanjenje rizika i steći ćete osnovno iskustvo u razvoju REST servisa.

U Poglavlju 5, „Vaša prva aplikacija Express“, započinjemo glavno „putovanje“ ove knjige u kojoj razvijamo aplikaciju za kreiranje i uređivanje beležaka. U ovom poglavlju pokrećemo osnovnu aplikaciju za beleške i prvo ćemo koristiti radni okvir Express.

U Poglavlju 6, „Implementacija paradigme Mobile-First“, koristimo radni okvir Bootstrap V4 za implementaciju prilagodljivog veb dizajna u aplikaciji za beleške. Ovo uključuje integrisanje popularnog skupa ikona i korake neophodne za prilagođavanje Bootstrapa.

U Poglavlju 7, „Čuvanje i učitavanje podataka“, istražićemo nekoliko mehanizama baze podataka i metod za lako menjanje baza podataka po želji. Cilj je robusno čuvanje podataka na disku.

U Poglavlju 8, „Autentifikacija korisnika pomoću mikroservisa“, dodajemo autentifikaciju korisnika aplikaciji za beleške. Naučićete kako da upravljate prijavljivanjem i odjavljivanjem pomoću PassportJS-a. Autentifikacija je podržana i za lokalno uskladištena ovlašćenja korisnika i za upotrebu OAutha na Twitteru.

Poglavlje 9, „Dinamička klijent/server interakcija pomoću biblioteke Socket.IO“, omogućava korisnicima da razgovaraju jedni sa drugima u realnom vremenu. Koristićemo popularni radni okvir Socket.IO za dinamičku interakciju između klijenta i servera, radi podrške dinamičkim ažuriranjima sadržaja i jednostavnom sistemu komentarisanja. Svi korisnici se dinamički ažuriraju u pseudorealnom vremenu, pa možete da upoznate dinamičko ažuriranje u realnom vremenu.

U Poglavlju 10, „Implementacija Node.js aplikacija na Linux servere“, započinjemo „put“ implementacije. U ovom poglavlju koristićemo tradicionalne metode implementiranja pozadinskih servisa na operativni sistem Ubuntu pomoću sistema Sistemd.

U Poglavlju 11, „Implementacija Node.js mikroservisa pomoću Dockera“, započinjemo istraživanje implementacije u „oblaku“ pomoću Dockera, radi tretiranja aplikacije za beleške kao klastera mikroservisa.

Poglavlje 12, „Implementacija Docker Swarma na servisu AWS EC2 pomoću Terraforma“, doslovno nas vodi u „oblak“, pri čemu razmatramo izradu sistema za hosting u „oblaku“ pomoću AWS EC2 sistema. Koristićemo popularnu alatku Terraform za kreiranje i upravljanje EC2 klasterom i naučićete kako da gotovo u potpunosti automatizujete implementaciju klastera Docker Swarma pomoću Terraform funkcija.

U Poglavlju 13, „Testiranje koda i funkcionalno testiranje“, istražićemo tri načina testiranja: testiranje koda, REST testiranje i funkcionalno testiranje. Koristićemo popularne radne okvire za testiranje Mocha i Chai da bismo pokrenuli testne slučajeve na sva tri načina. Za testiranje funkcionalnosti koristićemo Puppeteer popularni radni okvir za automatizaciju izvršenja testa u Chrome instanci.

U Poglavlju 14, „Bezbednost u Node.js aplikacijama“, integrisaćemo bezbednosne tehnike i alatke za smanjenje rizika od neovlašćenog pristupa. Prvo ćemo da primenimo HTTPS na AWS EC2 implementaciju pomoću Let's Encrypta. Zatim ćemo razmotriti nekoliko alatki u radnom okruženju Node.js za implementaciju bezbednosnih postavki i najbolju praksu za Docker i AWS okruženja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272