Šta obuhvata knjiga WordPress 5 u celosti

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 25 / 525

Šta obuhvata knjiga WordPress 5 u celosti

wordpress-5-u-celosti-veb-mala-korica

Poglavlje 1, Uvod u WordPress - u ovom poglavlju opisano je šta je to što WordPress čini odličnim softverom za pokretanje veb sajta (bez obzira da li je to blog ili ne). WordPress sadrži prvoklasne funkcije i toliko je fleksibilan da stvarno možete da uradite sve što želite. Pronaći ćete ogromnu količinu online izvora. Pored toga, jednostavan je za upotrebu i nisu vam potrebne specijalne veštine ili prethodno iskustvo da biste ga upotrebili. I na kraju ali ne i najmanje važno, besplatan je!

Poglavlje 2, Početak rada u WordPressu - u ovom poglavlju opisano je kako da instalirate WordPress na udaljenom serveru, promenite osnovna standardna podešavanja za blog.

Poglavlje 3, Kreiranje sadržaja bloga - u ovom poglavlju naučićete sve što treba da znate u vezi dodavanja sadržaja na blog a zatim i upravljanja tim sadržajem. Opisaćemo kako da napišete prve postove i kako da koristite kategorije, oznake i komentare.

Poglavlje 4, Stranice, medija fajlovi i importovanje/eksportovanje sadržaja - u ovom poglavlju istražićemo sve tipove sadržaja koje WordPress može da obradi. Moći ćete da kreirate statične stranice, koje nisu deo stalnog bloga, da dodate različite tipove medija fajlova u postove i kreirate privlačne galerije za prikaz fotografija i drugih slika.

Poglavlje 5, Dodatni moduli – šta su oni i zašto su nam potrebni - u ovom poglavlju opisano je šta su dodatni moduli, zašto da ih upotrebite, gde da ih nabavite i kako da budete u toku i saznate kada se novi i korisni dodatni moduli objave u zajednici.

Poglavlje 6, Zaštita WordPress veb sajta - u ovom poglavlju predstavljena je tema bezbednosti veb sajta i objašnjeno je kako se to odnosi na WordPress. Čak i ako je WordPress prilično bezbedan, učenje principa vas može poštedeti velikih nevolja na putu.

Poglavlje 7, Biranje i instaliranje tema – u ovom poglavlju opisano je kako da upravljate osnovnim izgledom WordPress veb sajta. Takođe ćete naučiti gde da pronađete teme, zašto su one korisne i kako da implementirate nove teme u WordPress veb sajt.

Poglavlje 8, Prilagođavanje izgleda/dizajna vašeg veb sajta – u ovom poglavlju istražićete kako da upravljate vidžetima i navigacionim menijima i kako da koristite osnovne funkcije prilagođavanja rasporeda za dalje poboljšanje mogućnosti celog veb sajta. Takođe je opisan WordPress Customizer, koji je interfejs, jednostavan za upotrebu, i omogućava vam da prilagodite izgled teme i kako će se ona izvršavati.

Poglavlje 9, Kreiranje sopstvene teme – u ovom poglavlju objašnjeno je kako da kreirate sopstvenu temu. Koristeći najosnovnije HTML i CSS mogućnosti, možete da kreirate dizajn i pretvorite ga u potpuno funkcionalnu WordPress temu.

Poglavlje 10, Integrisanje društvenih medija, podkasting i HTTPS – u ovom poglavlju istražićete integraciju društvenih medija, podkasting i HTTPS, koji govore o zaštiti veb sajta dodavanjem dodatnog nivoa enkripcije u komunikaciju između pretraživača i veb sajta.

Poglavlje 11, Kreiranje dodatnih modula, vidžeta i predstavljanje REST API-ja – u ovom poglavlju ćete naučiti sve što treba da znate o kreiranju dodatnih modula i vidžeta: kako da strukturirate PHP fajlove, gde da postavite funkcije i kako da upotrebite kopče. Takođe ćete naučiti da dodajete stranice za upravljanje i izgradite vidžete koje pokreće dodatni modul.

Poglavlje 12, Kreiranje veb sajta koji nije namenjen za blogove, prvi deo – Osnove – u ovom poglavlju ćete istražiti beskrajne mogućnosti WordPressa kada je reč o njegovoj upotrebi za pokretanje različitih vrsta veb sajtova. U poglavlju je predstavljena prva grupa veb sajtova koji nuisu namenjeni za blogove i opisuje detaljno kako da ih izgradite u standardnoj WordPress instalaciji.

Poglavlje 13, Kreiranje veb sajta koji nije namenjen za blogove, drugi deo – Veb sajtovi za elektronsku trgovinu i prilagođeni elementi sadržaja – u ovom poglavlju opisani su neki dodatni tipovi veb sajtova koji nisu namenjeni za blogove i predstavljeni su neki tehnički aspekti izgradnje ovih sajtova.

Rezervišite knjigu po pretplatnoj ceni

rezervisite-wordpress-5-po-pretplatnoj-ceni

LINK ZA REZERVISANJE KNJIGE

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar