Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

WordPress 4.x u celosti

WordPress 4.x u celosti

Popust cena: 1000 rsd

WordPress kreiranje veb aplikacija

WordPress kreiranje veb aplikacija

Popust cena: 2200 rsd

Šta obuhvata knjiga WordPress kreiranje veb aplikacija

Za koga je ova knjiga

Ova knjiga će biti najkorisnija za WordPress programere koji žele da rade na težim aplikacijama, i PHP programere koji imaju malo iskustva u upotrebi WordPressa i traže radni okvir aplikacije zasnovan na PHP-u.

Programeri komercijalnog plagina i tema, ili neko ko radi na velikim distribuiranim WordPress projektima, takođe će smatrati korisnim koncepte i tehnike iz ove knjige.

Ako ste PHP ili jezički-agnostički programer koji koristi drugi radni okvir, i ljubomorni ste na veliku biblioteku WordPress plaginova i tema, bićete iznenađeni kada naučite koliko dobro WordPress može da funkcioniše kao opšti radni okvir aplikacije. Čitanje i primena lekcija iz ove knjige može da poboljša vaš posao.

Mi pretpostavljamo da čitaoci razumeju opšte PHP programiranje. Takođe biste trebali da razumete HTML i CSS i da ste upoznati sa MySQL i SQL upitima. Osnovno razumevanje JavaScript i jQuery programiranja će vam pomoći u Poglavlju 9 i svim sličnim primerima.

Za koga nije ova knjiga

Ova knjiga nije za ljude koji žele da nauče kako da upotrebe WordPress kao krajnji korisnik. Postoji kratak uvod u standardne WordPress funkcionalnosti, ali pretpostavljamo da ste već koristili WordPress iz perspektive korisnika.

Ova knjiga nije namenjena onima koji nisu programeri, iako je moguće izgraditi veoma funkcionalne veb aplikacije jednostavnim kombinovanjem i konfigurisanjem mnogih plaginova koji su dostupni za WordPress. Ova knjiga je napisana za programere koji grade sopstvene plaginove i teme da bi poboljšali nove veb aplikacije.

Ova knjiga vas neće naučiti kako da programirate već kako da programirate na "WordPress način”.

Šta ćete naučiti

Nadamo se da ćete iz ove knjige naučiti tehnike programiranja i organizovanja, kao i najbolju praksu za razvoj složenih aplikacija upotrebom WordPressa.

Poglavlje 1, Izgradnja veb aplikacija pomoću WordPressa

U ovom poglavlju definisano je šta podrazumevamo pod “veb aplikacijom” i takođe smo opisali zašto da upotrebite, ili ne upotrebite, WordPress za izgradnju veb aplikacija, i kako da uporedite WordPress sa drugim radnim okvirima aplikacije. Takođe ćemo predstaviti SchoolPress, aplikaciju WordPressa koju koristimo kao primer u ovoj knjizi.

Poglavlje 2, Osnove WordPressa

U ovom poglavlju opisali smo osnove WordPressa. Opisali smo različite direktorijume osnovne WordPress instalacije i šta gde se nalazi. Takođe smo objasnili svaku tabelu baze podataka koju WordPress kreira, koje podatke sadrži svaka od ovih tabela i koje WordPress funkcije mapiraju u te tabele. Čak i ako ste iskusni WordPress programer, možete da naučite nešto iz ovog poglavlja, i podstičemo vas da ga pročitate.

Poglavlje 3, Upotreba WordPress plaginova

Ovo je celo poglavlje o plaginovima. Šta su oni? Kako da kreirate sopstvene plaginove? Kako bi trebalo da strukturirate glavni plagin aplikacije? Kada bi trebalo da iskoristite nezavisne plaginove ili da upotrebite sopstvene?

Poglavlje 4, Teme

Ovo je celo poglavlje o temama. Kako teme funkcionišu? Kako se teme mapiraju u prikaze u tipičnom model-view-controller (MVC) radnom okviru? Koji kod bi trebalo da se nalazi u temi i koji kod bi trebalo da se nalazi u plaginovima? Takođe smo opisali upotrebu radnih okvira teme i UI radnih okvira i osnove prilagodljivog dizajna.

Poglavlje 5, Prilagođeni tipovi posta, metapodaci posta i taksonomije

U ovom poglavlju opisujemo tipove posta i taksonomije. Opisujemo podrazumevane tipove posta ugrađene u WordPress, zašto ćete možda morati da izgradite sopstvene, a zatim i kako da to uradite. Takođe smo opisali metapodatke posta i taksonomije, za šta su oni i kako da izgradite prilagođene taksonomije i mapirate ih u tipove posta. Na kraju, pokazujemo kako da izgradite omotačke klase za veše tipove posta da biste organizovali kod koristeći objektno-orijentisano programiranje (OOP).

Poglavlje 6, Korisnici, uloge i mogućnosti

U ovom poglavlju govorimo o korisnicima, ulogama i mogućnostima. Pokazujemo kako da dodate, ažurirate i izbrišete korisnike programski i kako da koristite metapodatke, uloge i mogućnosti korisnika. Takođe smo prikazali kako da proširite klasu WP_User za arhetipove korisnika kao što su “kupci” i “učitelji”, da biste bolje organizovali kod upotrebom OOP tehnika.

Poglavlje 7, Upotreba WordPress API-a, objekata i pomoćnih funkcija

U ovom poglavlju opisujemo nekoliko najkorisnijih WordPress API-a i pomoćnih funkcija koje se ne uklapaju u ostatak knjige, ali su ipak važni za programere za izgradnju veb aplikacija pomoću WordPressa.

Poglavlje 8, Bezbednost WordPressa

U ovom poglavlju govorimo o obezbeđivanju WordPress aplikacija, plaginova i tema.

Poglavlje 9, JavaScript radni okviri i tok rada

U ovom poglavlju opisujemo upotrebu JavaScripta i Ajaxa u WordPress aplikaciji. Opisujemo pravilan način umetanja JavaScripta u WordPress i kako da izgradite asinhrona ponašanja u aplikaciji.

Poglavlje 10, WordPress REST API

Opisuje REST API za WordPress i kako da ga upotrebite da biste integrisali WordPress sa spoljašnjim aplikacijama.

Poglavlje 11, Projekat Gutenberg, blokovi i prilagođeni tipovi bloka

U ovom poglavlju opisujemo blok editor i kako da kreirate sopstvene blokove.

Poglavlje 12, WordPress multisite mreže

U ovom poglavlju opisujemo multisite mreže, kako da ih podesite i šta treba imati na umu prilikom programiranja za multisite.

Poglavlje 13, Lokalizacija WordPress aplikacija

U ovom poglavlju opisujemo lokalizaciju WordPress plaginova i tema, kako da pripremite kod za prevod i kako da kreirate i upotrebite fajlove prevoda.

Poglavlje 14, Optimizacija i skaliranje WordPressa

U ovom poglavlju opisujemo kako da optimizujete i skalirate WordPress za obimne veb aplikacije. Opisujemo kako da testirate performanse WordPress aplikacije i najpopularnije tehnike za ubrzavanje i skaliranje sajtova koje pokreće WordPress.

Poglavlje 15, E-trgovina

U ovom poglavlju opisujemo e-trgovinu. Opisujemo različite tipove plaginova e-trgovine, koji su dostupni i kako da ih izaberete. Zatim, detaljno opisujemo kako možete da upotrebite WordPress za izvršenje plaćanja i upravljanje nalogom za software as a service (SaaS) veb aplikacije.

Poglavlje 16, Mobilne aplikacije pokrenute u WordPressu

U ovom poglavlju opisujemo kako da upotrebite WordPress za pokretanje originalnih aplikacija na mobilnim uređajima kreiranjem omotača aplikacije za iOS i Android.

Poglavlje 17, PHP biblioteke, integracije veb servisa i migracije platforme

U ovom poglavlju opisujemo nezavisne PHP biblioteke, servise i API-e koji se često koriste u veb aplikacijama kao i kako da ih integrišete sa WordPressom, uključujući i potpune migracije.

Poglavlje 18, Budućnost

U ovom poglavlju opisujemo budućnost WordPressa, koje tipove aplikacija očekujemo da će se pokretati na WordPressu, koje vrste ažuriranja očekujemo za WordPress i koje alatke i radne okvire da pratite u budućnosti.

REZERVIŠITE KNJIGU

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272