Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Šta ćete uraditi ako greškom izbrišete 14,000 e-mail naloga?

Izgleda da je  Charter, kablovski provajder i provajder Internet usluga odlučio da uključi nešto više od samo neaktivnih naloga u svoju rutinsku proceduru brisanja neaktivnih e-mail naloga. Iako njihova greška nije toliko strašna kao naplaćivanje usluga unapred za 7.5 miliona dolara, 14,000 korisnika koji su imali e-mail naloge na Charter-u su otkrili da su njihovi nalozi potpuno ispražnjeni, uključujući sve slatke fotografije praunuka i drugih uspomena.

Ono što je najgore u celoj priči je to što Charter kaže da ništa od izbrisanih podataka ne može da se povrati. Da bi korisnicima nadoknadila gubitak, kompanija je platila svakom korisniku čiji je nalog izbrisan 50 dolara. Bolje išta nego ništa, ali da li to može da nadoknadi gubitak fotografija voljenih i druge važne podatke?

Jedino opravdanje koje je Charter uspeo da smisli za ovu grešku je da se ovako nešto još nikada nije dogodilo. Naravno na kraju su dodali čuvenu i izanđalu rečenicu "mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se ovako nešto više nikada ne dogodi."

Sve u svemu, ova greška ih je koštala 700,000 dolara - i barem nekoliko stotina klijenata. Izgleda da neodgovorno upravljanje podacima klijenata neće imati nikakve druge posledice, osim eventualnog otkaza onima koji su direktno odgovorni.

Avionske linije povremeno gube prtljag, ali ne u vrednosti prtljaga koji prenesu u toku čitavog dana. Ali ko je najviše kriv? Korisnici koji nisu zaštitili sopstvene podatke, ili kompanija koja nije zaštitila podatke svojih korisnika?

Recite nam šta mislite u komentarima!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272