Šta je to finansijska vizualizacija?

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 2 / 1034

FINVIZ je paket besplatnih finansijskih alata koji koriste prednosti modernih ideja vizualizacije. infoviz i interaction designs su svakako zaslužili poseban osvrt.

1. Sector Visualization.  Ova vizualizacija je mapa drveta implementirana u Google MAPS API. Ona pokazuje kako sektori i kompanije unutar tih sektora stoje. Posvećenost detaljima je izuzetna. Ime kompanije ostaje iste veličine tokom zumiranja.  Dobitak/gubitak su prikazani pomoću nijansi zelene/crvene. Kada pomerite miša na vizualizaciju detalji se pojavljuju u panelu sa strane.

2. Stock Charts.  Kada kreirate portfolio akcija, postoji više prikaza akcije. Jedan je mali višestruki prikaz koji omogućuje lako poređenje. I ovde je vidno obraćanje pažnje na detalje. Aktuelna cena je istaknuta a linije trendova su lepo obojene, a linija količina je deo pozadine.

3. Trends. Koriste Sparklines za indikatore trendova, što izgleda jako lepo. 

4. News. Prikupljaju se sve vesti za sve akcije u potrfoliju na jednoj stranici. Veoma lepo urađeno. Prikazan je samo, dan, mesec, godina, kada su se menjale. Ako postavite miša na cenu pojavljuje se grafikon. 

5. Profiles. I ovo je odlično urađeno. Prikazuje sve profile na istoj stranici.

6.  Relative Volume Indicator.  Dodata je druga sekundarna osa.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar