Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

Šta prvo treba uraditi nakon instaliranja Windows Vista-e

Prva stvar koju bi trebalo da uradite nakon što na svom računaru instalirate operativni sistem Windows Vista, jeste da izvršite njegovo ažuriranje (update). Naime, iako zaposleni u Microsoft-u koriste ama baš svaku priliku da na sva zvona objave prednosti koje Windows Vista nudi svojim korisnicima, oni se ni izbliza nisu toliko svojski potrudili da iz svog operativnog sistema uklone sve “bubice” pre nego što ga puste u zvaničnu prodaju. U tom smislu, jedna od najvećih zamerki se odnosi na kvalitet drajvera za uređaje, koje Windows Vista sadrži u svojoj konačnoj verziji.

Prema rečima Jim Allchin-a, bivšeg kopredsednika Platform and Services odeljenja kompanije Micrisoft, čitava infrastruktura procesa ažuriranja, koju u Microsoft-u zasnivaju na pomoćnim programima Windows Update i Automatic Update, toliko je loša, da su u odnosu na nju distributivni problemi tipa “zamrznut u vremenu” (“frozen in time”) pravi mačji kašalj.

“Kakve drajvere ćete naći na svim ovim ganc-novim Vista PC računarima, koji doslovno blješte sa rafova prodavnica?” pita se Steve Kleynhans, potpredsednik kompanije Gartner Research. “Na kraju krajeva, radi se o mašinama koje su, brat-bratu, sklopljene pre najviše par nedelja. Da li će kupac novog računara biti prinuđen da se, odmah čim ga raspakuje, prikači na Windows Update, ili da se potuca po web sajtovima proizvođača pojedinih hardverskih komponenata, kako bi sa njih poskidao ‘prave’ drajvere za svoju tek kupljenu mašinu?”

Odgovor na ovo pitanje je, na žalost, potvrdan. Verovali ili ne, prva stvar koju iz Microsoft-a preporučuju svim kupcima Vista-e, jeste da odmah ažuriraju svoj operativni sistem, koji tek što je izašao ispod čekića! Doduše, oni naglašavaju da to ne podrazumeva neki težak fizički rad i da će, na kraju krajeva, najveću korist od toga imati – sam korisnik. Pritom još, onako uzgred, dodaju da bi nedostatak odgovarajućih drajvera mogao loše uticati na sveukupni doživljaj pri korišćenju Windows Vista-e.

“Iz svega ovoga se može zaključiti da, kao što je to slučaj sa svim novim platformama, prvi kupci novih Vista mašina mogu očekivati da će se susretati sa značajnim poteškoćama u radu, koje treba otkloniti u nekoliko narednih nedelja. Stoga im preporučujem da za sve to vreme budu u neprekidnoj vezi sa Microsoft-om i ostalim proizvođačima hardverskih komponenti na njihovim računarima,” zaključuje Kleynhans.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Terminator
Podrav drugar.Posto vidim da su bas pocetnik mislim da bi ti Windows XP svakako bio mnogo laski za koriscenje.Sto se tice tvoje masine nisi nam dao bas puno informacija pa ti ne bih znao nista reci.Mogu ti samo reci da i ja koristim Acer-ov racunar i

• enver mimic
Dragi i mili:Ja sam taj koji ima vjerojatno najvise problema sa(uopsteno)kompjuterom.
Kao prvo,pocetnik sam,stariji sam pa mi tehnologija slabo ide.
Ne znam ni jednog stranog jezika a kompjuter je na engleskom jeziku.Imam vistu acer ASPIRE 5720ZG.Nosio sam ga da ga prevedem pa kazu nema prevoda na nas jezik.Preporucuju da ga instaliraju na XP pa da ga onda prevedu.
DVD funkcionise samo na originalne CD-ove a ove snimane samo ima zvuk kao da slusam radio......POMAGAJTE!!!!!
Mnogo vas pozdravljam!

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272