Šta ste danas kuvali?

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 9 / 1780

U „Blicu“ - Lan jača srce i imunitet

Semenke lana sadrže ulja, veoma korisne materije, vlakna, a posebna prednost lana je što u velikom procentu sadrži lignin. Lignini su se u istraživanjima pokazali korisnim za smanjenje rizika od nastanka raka dojke i jajnika jer umanjuju aktivnost estrogena, glavnog ženskog polnog hormona - potencijalnog podstrekača malignog rasta. Zbog toga laneno ulje, hladno ceđeno i nerafinisano, u ishrani može da zameni ribu. Iz istog razloga, laneno ulje ima uticaj na nivo holesterola, upalne procese i procese zgrušanja krvi, pa se preporučuje uzimanje na kašičicu ili stavljanje u salatu.

blic.co.yu

Na „My City“ - Atomska pita

mycity.co.yu

U bioskopima - Muckalica (Ratatouille)

Rezija: Bred Bird

"Muckalica" je prica o dva junaka - pacovu Remiju koji ima savrseno culo mirisa i urodjeni smisao za kuvanje i decaku Lingvinu koji iznosi djubre iz kuhinje jednog od elitnih pariskih restorana. Izmedju njih dvojice se razvija prijateljstvo, koje je na prvi pogled nezamislivo ali rezultat prijateljstva je osvajanje kulinarskog prestola. Remi se u pocetku ne obazire sto medju restoraterima vlada najveci strah od njegove vrste ali kada shvati da njegova virtuoznost ne moze da dodje do izrazaja u luksuznom restoranu, on nalazi u Lingvinu potrebnu "fasadu".

http://www.kudazavikend.com/film/543

Na „Kalorije.NET“ - Ako jedete, a želite i da mršavite

Jadrankin dnevnik

http://www.kalorije.net/

Na „Receptomaniji“ - Smrznuti pepermint

Potrebno je:

600 ml slatke pavlake, 395 g slatkog konzerviranog mleka, 100 g pepermint čokolade sitno seckane, 250 g mlecnog keksa i listići mente za dekoraciju.

receptomania

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar