Stare igrice se vraćaju u modu

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 6 / 1764

Lepe vesti za one koji se sa nostalgijom sećaju dobrih starih vremena i prvih igrica za PlayStation. Simulacije originalnih PS1 naslova, kao što su Wipeout i Jet Moto, već su na putu ka PlayStation Store prodavnicama, gde će se prodavati za 5.99 dolara po komadu. Iako tačan datum njihovog pojavljivanja na tržištu još uvek nije definitivno određen, izgleda da se vestima koje stižu iz kompanije Sony, o njihovom skorom ulasku u prodavnice, ovoga puta može verovati.

Mada je tržište bukvalno zatrpano novim verzijama starih igara, koje se neprekidno i iznova poboljšavaju, samo je mali broj njih u stanju da oživi duh neke originalne igrice, što je jedino moguće ako se svi njeni aspekti ozbiljno uzmu u razmatranje.

Šta se, zapravo, dogodilo sa starim igricama, koje ni izdaleka nisu imale neku savršenu grafiku i u kojima je, upravo zbog tog nedostatka, akcija i sama priča morala da bude što je moguće dramatičnija i impresivnija, kako bi u igraču stvorila veštački osećaj realnosti?

Poboljšanja na svim nivoima (zvuk, grafika, tok igre) dovela su do pojave znatno fantastičnijih storija, što uopšte nije loša stvar, mada je ponekad bilo i nepotrebnih preterivanja. Razlog za to je sasvim prirodan – konpanije koje se bave proizvodnjom igara nastoje da prodaju što više i što brže, usled čega kvantitet postaje mnogo važniji faktor od kvaliteta.

Tu su, zatim, i zahtevi tržišta. Doduše, svima je jasno da bi zahtevi tržišta trebalo da odražavaju želju potrošača za nekom konkretnom vrstom igara, ali je isto tako očigledno da su oni (potrošači) istrenirani da vide samo ono što je novo i trenutno popularno, što njihovu edukaciju u ovom smislu čini praktično nemogućom.

Lično smatram da je ideja o povratku starih igara na tržište fantastična, te da će umnogome pomoći u pravilnoj edukaciji potrošača u oblasti industrije video igara.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar