Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Stiže Sim City Societies

Nakon dugog odsustvovanja sa igračke scene, ove godine ćemo opet dobiti priliku da gradimo nove Sim gradove. Međutim, da ne bi bilo sve kao pre, iz EA najavljuju da ćemo pored građenja gradske infrastrukture sada moći i trebai da kreiramo i druge elemnte gradskog života kao što su kultura, socijalno okruženje, i tako dalje. Tako ćete, recimo, moći da od grada napravite policijsku državu, hipi grad ili grad sa ekološki svesnim i odgovornim stanovništvom, grad zabave, "produhovljeni" grad, pa čak i grad užasa.



Sim City Societies neće raditi Maxis kao što je to do sada bio slučaj, već je razvoj ovog naslova poveren Tilted Mill Entertainment-u. Igra će izaći u novembru ove godine.
Dva nova Intel procesora - Core 2 Extreme QX6850 i Duo E6750

Datum lansiranja novih Intelovih Xeon procesora zasnovanih na 45-nanometarskom jezgru Penryn, sve je bliže. Međutim, Intel ne miruje i dok čekamo ove nove procesore ponudio nam je dva nova procesora koji su zasnovani na na starom proizvodnom procesu, a specifični su po tome što imaju 1333-megahercnu magistralu.

Core 2 QX6850 je trenutno najbrži četverojezgarni Extreme kod kojeg jezgra rade na taktu od 3 GHz. Core 2 Duo E6750 je malčice slabiji dvojezgarni procesor čija jezgra rade na taktu od 2.66 GHz.

Direktni prethodnici ovih procesora su Core 2 Extreme QX6800 koji ima 1066-megahercnu magistralu i jezgra koja rade na taktu od 2.93 GHz i Core 2 Duo E6700 koji ima isti tak kao i E6750 ali sporiju magistralu. PoŠto je ratlika u taktu jezgara mala, ono po čemu se novi procesori razlikuju su niži množioci u odnosu na prethodnike. To znači da oni rade na višem taktu kada računar nije pod opterećenjem (minimalni množioc Core 2 procesora je 6). Tako da oba nova procesora rade na oko 2 GHz kada računar nije opterećen, a njihovi prethodnici su zbog manje brzine magistrale radili na oko 1.6 GHz.

Međutim, problem je u tome da veoma mali broj čipseta podržava procesore sa 1333-megahercnom magistralom, tako da će vam za korišćenje pune snage novih procesora trebati prilično nova matična ploča zasnovana na jednom od novih Intelovih čipseta iz porodice Bearlake, ili ploča sa nVidijinim nForce 680i SLI čipsetom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272