Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Studija Mayo klinike : mobilni telefoni su bezbedni za bolnice

Ako ste u poslednje vreme nekoga posetili u bolnici znate da je zabranjeno koristiti mobilni telefon u bolesničkim sobama. Verovatno ste morali da izađete iz bolnice da biste telefonirali. Ali ste možda, neka ostane među nama, ipak primili poziv i spustili glas da vas medicinski radnici ne bi čuli.

Istraživači u Majo klinici u Ročesteru kažu da nema potrebe da tražite izgovore. Istraživači su testirali različite mobilne telefone pomoću različitih tehnologija i od različitih operatera i usmerili ih na skoro 192 različita medicinska uređaja. Nakon 300 testova za pet meseci oni su objavili da blizina mobilnih telefona ni na koji način ne utiće na madicinske uređaje.

To bi trebalo da odgovara ljudima koji imaju ugrađene pejsmejkere i koje su doktori upozorili da pažljivo koriste mobilni telefon i da ne pričaju preko njega dugo ako baš ne moraju. Ili da ih upotrebe na strani tela suprotnoj od lokacije pejsmejkera.

Međutim, doktori u Tenesiju su pronašli nešto o čemu većina ljudi ne pomisli dva puta – stajanje u blizini uređaja za detekciju krađe koji se postavljaju pored vrata u mnogim prodavnicama – mogu da izazovu probleme sa implementiranim uređajima u srcu, kao što su pejsmejkeri i defibrilatori.

Doktori su to objavili kako bi radnici u prodavnicama znali šta da urade ako neko ima problema na ulazu u prodavnicu. „Jedostavnim pomeranjem osobe dalje od uređaja za detekciju krađe može da im se spasi život“.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272