Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Power Point 2007 Korak po korak

Power Point 2007 Korak po korak

Office 2010 KAO OD ŠALE

Office 2010 KAO OD ŠALE

Studija pokazuje da 73% Amerikanaca nikada nije čula za Google Docs

Pregleda (30 dana / ukupno): 27 / 1228

 

Na Internetu se jako puno govori o onlajn kancelarijskim paketima kao što su Google Docs & Spreadsheets, Zoho, i slični.

Ono što je odmah evidentno je da ovi paketi većinom nemaju sve funkcije desktop paketa kao što je Microsoft Office, ali to nadoknađuju time što su dostupni sa svakog računara i što su besplatni.

Ali mi smo oduvek sumnjali da većina korisnika računara nikada nije čula za ove web zasnovane kancelarijske pakete. I ako poverujemo nedavnoj anketi koju je sprovela NPD na uzorku od 600 korisnika PC računara, mi smo bili u pravu.

Prema ovoj studiji, 94% korisnika u SAD-u nikada nije isprobala nijedan od ovih onlajn kancelarijskih paketa. Više od 20% korisnika kaže da su čuli za Google Docs i druge pakete ali ih nikada nisu isprobali, a samo 0.5% korisnika kažu da su zamenili Microsoft Office sa onlajn kancelarijskim paketima.

Tako da iako su onlajn kancelarijski paketi savršena zamena za Microsoft Office ako vam ne trebaju napredne funkcije formatiranja, bolna istina je da ljudi nisu spremni da se odreknu Microsoft Office-a. U svetlu ovakvih podataka, sasvim je razumljiva Microsoftova onlajn strategija vezana za Office. Svi su napadali Microsoft što nije bio u stanju da ponudi nezavisne kancelarijske onlajn aplikacije (procesor reči, program za tabele, program za kreiranje prezentacija, već samo Office Live Documents, koji nudi jedino način da onlajn pristupite dokumentima koje ste kreirali oflajn.

Sada je potpuno jasno da  Microsoft nije nimalo zabrinut konkurencijom u obliku Google-a, Zoho-a, ThinkFree-a, ili bilo koga drugog  u ovom trenutku. Barem kratkoročno. Office Live Documents je samo bonus funkcija za većinu korisnika, a ne alternativa za Google Docs.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272