Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Sun je objavio nadogradnju Java Platform Standard Edition

Java SE 6, rezultat dvogodišnje saradnje između kompanije Sun i 330 drugih programera, je optimizovana za izgradnju web 2.0 aplikacija i servisa.

Sun Microsystems je predstavio šestu verziju Java Platform Standard Edition, koja obuhvata nove interfejse programiranja aplikacija za integraciju Jave sa drugim programskim jezicima.

Java SE 6, rezultat dvogodišnje saradnje između kompanije Sun i 330 drugih programera, je optimizovana za izgradnju web 2.0 aplikacija i servisa. Platforma obuhvata klijentski stek web servisa i podržava najnovije specifikacije, kao što su JAX-WS 2.0, JAXB 2.0, STAX i JAXP.

Koristeći nove API, dizajneri mogu da integrišu Java tehnologiju sa PHP, Python, Ruby i JavaScript. Sun, koji je kreirao kolekciju mehanizama za skriptovanje, ima unapred konfigurisan Rhino JavaScript mehanizam u Java SE 6.

Ova nadogradnja platforme takođe nudi unapređenu podršku za Microsoft Windows Vista, koji je prošlog meseca pušten za upotrebu u poslovne svrhe. Korisnička verzija treba da se pojavi u januaru sledeće godine. Brad Goldberg, generalni menadžer za Windows Client u Microsoftu, kaže da su vrlo blisko sarađivali sa kompanijom Sun kako bi obezbedili kontinuiranu kompatibilnost između Java tehnologije, Windowsa i najnovijih verzija Internet Explorera.

Sun je nedavno najavio Javu sa otvorenim kodom pod licencom GPLv2. Licencom GPL (General Public License) je takođe pokriven operativni sistem Linux.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272