Sun pomaže prelazak OpenOffice.org-a na Mac

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 12 / 1050

Sun Microsystems programeri otkrili su putem posta na blogu da će Sun pomoći u importovanju OpenOffice.org-a na Mac OS X. “Veoma sam uzbuđen što mogu da vam objavim da će sada Sun-ovi inženjeri dati svoju podršku naporima prelaska Mac/Aqua koji su u toku” napisao je programer Sun-a Philipp Lohmann. “Ne možete ni da zamislite moje uzbuđenje kada sam prvi put čuo da će se ostvariti napori za izvođenje Aqua prelaska. A sada konačno mogu i ja da utrošim malo mog plaćenog vremena da bih se priključio tome”. Lohmann kaže da postoji plan koji nudi izvornu verziju Open Office-a za Mac praktično od samog početka ali dodaje da je zajednica odlučila da proizvede X11 prelazak kao prvi korak.

U blogu se tvrdi da se Sun priključio projektu za prelaz na Mac zato što Apple ima značajno tržište na području desktopa, i notebookovi kompanije se pojavljuju na sve više i više lokacija kao što su konferencijske sale i čekaonice na aerodromima.

“Prvo ćemo Herbert Durr i ja pomoći u prelasku na Mac, međutim sigurno će biti drugih Sun-ovih programera koji će se priključiti u područjima svoje stručnosti kada se za to javi potreba (na primer, ako se javi problem sa ugrađivanjem sistema).

Lohmann kaže da je prvi korak koji će on i njegov kolega da preduzmu pregled aktuelnog statusa funkcionalnosti na Open Office-u za Mac OS X, i predviđanje daljeg rada na njemu. Lohmann ima otprilike 10 godina iskustva sa vcl-om u procesima prelaska, dok je Durr specijalista za crtanje teksta putem SalLayout implementacija.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar