Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Sutra počinje 12. međunarodni festival “Gitar art”

12. GITAR ART FESTIVAL

Svečano otvaranje biće održano u 20 časova u “Zadužbini Ilije M. Kolarca”, kada će nastupiti nagrađivani rumunski gitarista Edvard Leta, a zatim će se publici predstaviti čuveni kvartet “Los Romero”, poznati kao Kraljevska porodica gitare, dobitnici Gremi nagrade 2007. godine. 

Ulaznice za večerašnje koncerte u koštaju 1.100, 1.400 i 1.700 dinara, a mogu da se kupe na blagajni “Kolarca” kao i putem Kard servisa, Tiket servisa i Eventima.

Ovogodišnji 12. međunarodni festival gitare Gitar Art održaće se pod sloganom "Inside" od 8. do 13. februara u Kolarčevoj zadužbini i Sava centru, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Osnivač i direktor Gitar Arta Boško Radojković kazao je da se festival, posle nekoliko godina "izleta" u druge oblasti i masovnih koncerata u Beogradskoj areni, vraća svojim korenima - klasičnoj gitari.

"Koncept ovogodišnjeg festivala je povratak klasici, od šest koncerata četiri će biti u Kolarčevoj zadužbini a dva u Sava centru i čak pet koncerata biće klasična gitara", kazao je Radojković.

Festival će svečano otvoriti 8. februara kvartet Los Romero, slavnog gitariste Pepea Romera koga se publika u Srbiji seća sa Gitar Art festivala 2007. godine.

U Kolarčevoj zadužbini 9. februara održaće se dva koncerta: prvi put na Gitar Artu nastupiće kineska gitaristinja Ksuefej Jang, zatim naš gitarista Ognjen Grčak a na drugom koncertu iste večeri, neobični duo, lautista Edin Karamazov  i violinista Stefan Milenković koji će takođe prvi put svirati u ovom sastavu.

U Sava centru 10. februara gala koncert klasične muzike održaće kvartet Los Romero i Divas (četiri soprana iz Italije, prateća grupa slavnog tenora Andrea Bočelija), naš Simfonijski orkestar Serbica Camerata pod dirigentskom upravom Marčela Rota.

Prvi put na Gitar Artu nastupiće Mariza, autentični predstavnik portugalske gitare, koju naša publika već dobro poznaje sa prethodnih nekoliko gostovanja u Beogradu. Mariza će promovisati svoj novi album na kome se posle tri godine vraća izvornom fadu.

Radojković je kao posebnu "poslasticu" najavio koncert čuvenog brazilskog kompozitora, pijaniste i gitariste Egberta Žismonta, u svetu poznatog po neobičnom stilu sviranja na desetožičanoj, dvanaestožičanoj i na četrnaestožičanoj gitari.

Egbert će na koncertu 12. februara u Kolarčevoj zadužbini sa svojim sinom, gitaristom Aleksandrom, održati koncert za ljubitelje džeza, Brazila i improvizacije.

Festival će 13. februara, na Kolarcu, zatvoriti naš Darko Karajić i Roman Vijazovski iz Ukrajine, solo gitare, a na drugom koncertu završne večeri nastupiće Anđelo Diziderio sa svojim "Furiozo kvartetom".

Na prvoj konferenciji za novinare predstavljen je i novi saradnik Gitar Arta, pevač i kompozitor Vlado Georgiev koji je ove godine zadužen za kvalitet zvuka.

On je ispred produkcijske kuće "VG-Art“, studija "Barba" i tima eksperata za zvuk, svetlo i video najavio da će ove godine u dobrom zvuku uživati izvođači i publika.

TANJUG.

Sajt koji možda niste posetili

 

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272