Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Popust cena: 960 rsd

Sutra počinje 59. festival KRATKOG METRA

Na otvaranju će biti prikazan film autorke Dragane Kanjevac "Sonja", posvećen glumici Sonji Savić. Do 3. aprila na festivalu će učestvovati 130 filmova.


Uz dve takmičarske selekcije, domaću i međunarodnu, biće održano više pratećih programa, među kojima "Fokus" sa filmovima iz Izraela i Poljske i "Vrelo" sa angažovanim fimovima, uz koje se održavaju tematske tribine.

U konkurenciji za nagrade su 52 strana filma i 38 domaćih. Ocenjivaće ih žiri čiji su članovi Mark Ripoli (Francuska), Pjer Žalica (BiH), Širli Berkovic (Izrael), kao i Mina Đukić i Bojana Maljević (Srbija).

Nagrade su, kao i do sada, Gran pri za reditelja najboljeg filma u obe selekcije (uz 3.000 evra), dve "Zlatne plakete Beograd" za najbolji domaći i najbolji strani film (po 2.000 evra), četiri "Zlatne medalje Beograd" za najboji domaći dokumentarac, kratki igrani, animirani i eksperimentalni fim (po 1.000 evra).

Biće dodeljene i četiri diplome za pojedinačni autorski doprinos u domaćoj produkciji.

Programe su birali umetnički direktor Janko Baljak i selekciona komisija čiji je predsednik Aleksandra Milovanović, a članovi Vladimir Petrović i Vladan Petković.

Osnivač festivala je Skupština Beograda, koja je za ovogodišnje izdanje iz gradskog budžeta izdvojila, isto kao i prošle, pet miliona dinara. BLIC.

Idemo preko 5900

Prošle godine je za festivalski program prodato 5.900 karata.

Gran pri 58. Festivala kratkog metra dobio je holandski dokumentarac “Ne bez tebePetre Lataster-Cis i Petera Latastera, dok je najboljim filmom u međunarodnoj konkurenciji proglašen ruski “17. avgustAleksandra Gutmana, a u domaćem takmičarskom programu “Yugo, kratka autobiografijaMine Đukić.

Nagradu za životno delo dobio je posthumno na otvaranju Ranko Munitić, ugledni filmski kritičar, teoretičar i TV autor, koji je preminuo u martu 2009. godine.

Sajt Festivala kratkog metra je www.kratkimetar.rs, a program se nalazi i u Kalendaru portala za kulturu SEEcult.org, odnosno OVDE

(SEEcult.org)

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272