Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Tehnologija = Kvalitet = Prenosivost

Kako svet oko nas sve više postaje mobilan, prenosivi (portabilni) zvučnici iz godine u godinu bivaju sve sićušniji, lakši i snažniji. Ovaj trend odlično ilustruju novi Wavio prenosivi zvučnici, proizvod firme Onkyo, koji – uprkos svojim izuzetno malim dimenzijama – daju veoma kvalitetan, kristalno jasan i (relativno) snažan zvuk.

Za sve ovo treba zahvaliti jednoj neupadljivoj karakteristici njihovog dizajna, pod nazivom SD horn (Super Dimensional Horn, ili “super-dimenzioni rog”), koja omogućava da se na specijalno oblikovanim membranama generiše znatno “širi” zvuk. Štaviše, ovi prenosivi zvučnici smešteni su unutar takozvanog kućišta za refleksiju dvostrukih basova (twin port double bass reflex cabinet), čija se namena sastoji u obezbeđenju neke vrste “dvostruke strukture”, koja pojačava snagu i kvalitet zvuka zahvaljujući fenomenu rezonancije. Još jedna interesantna stvar u vezi ovog uređaja leži u činjenici da on poseduje svojevrstan anti-magnetski dizajn (JEITA), koji ga štiti od interferencije sa danas sveprisutnim elektromagnetnim talasima.

Evo liste nekoliko najvažnijih tehničkih karakteristika kojima se odlikuju ovi prenosivi zvučnici:

  • dimenzije: 170 x 120 x 54 mm;
  • masa: 400 grama;
  • napajanje: 4 baterije tipa AA;
  • snaga: 1.5W + 1.5W;
  • ulazna impedansa: 75kÙ;
  • osetljivost ulaza: maksimalno 300mV;
  • tip ulaznog priključka: Line-in jack, prečnika 3.5mm;
  • prečnik membrane: 3 cm.

Kompanija Onkyo je zvanično objavila da će se ovi interesantni prenosivi zvučnici na tržištu pojaviti 27. januara (dakle, upravo danas). Još uvek, međutim, nema nikakvih naznaka o tome koliko će oni koštati, a ostaje da se vidi i da li će, snagom i kvalitetom zvuka koji daju, oni bar donekle opravdati prilično neumerenu hvalisavost njihovog proizvođača.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272