Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Tehnologija za mlade

Prošle nedelje videla sam puno novina na polju tehnologije. Sve što sam videla izgledalo je interesantno i zabavno, ali nisam baš sigurna da bi se svidelo svakome. Postoji li nešto kao tehnologija koja odgovara određenim godinama? Da li su neki od nas možda prestari da upotrebe (ili cene) određenu tehnologiju?

Evo tri tehnološka događaja koji predstavljaju nepobitne pokazatelje mladosti koji su meni zapeli za oko. Možete li i da li biste ih upotrebili na ulici?

Twitter za svaki korak koji napravite: Dovoljno je loše što sam naučila da koristim društvene mreže za praćenje mojih prijatelja iz mlađih dana, ali Twitter podiže društvene mreže na novi nivo. Twitter je prelaz između slanja brzih poruka i rada u mreži. Osnovna ideja je kreiranje onlajn snimka onoga što radite, trenutno, minut po minut, koji se šalju na mobilne telefone vaših prijatelja. Dominiraju ažuriranja kao što su “slušanje podkasta” ili “humus obložen povrćem za ručak”. Verovatno postoje razlozi za praćenje nečije aktivnosti iz minuta u minut ali koliko god se trudila ja nisam uspela da se setim nijednog.

GestureTel pretvara vaš mobilni telefon u mašinu koja reaguje na pokret: Nintendo Wii, sa svojom sposobnošću da vam omogući da koristite vaše telo kao uređaj za unos, je promenio pejzaž tehnologije. Sada možete da pretvorite svoj mobilni telefon u uređaj sličan Wii-u pomoću GestureTek Mobile. GestureTek omogućeni telefoni će osetiti pomeranje tela i u zavisnosti od pokreta će izvršavati određene akcije, tojest reagovaće u skladu sa datim pokretom. Zamislite samo. Možete da igrate video igricu tako što ćete tresti, okretati i ljuljati vaš telefon. Izmešajte redosled muzičkih numera tako što ćete protresti telefon, pretražujte mape ili pregledajte fotografije tako što ćete ljuljati telefon sa jedne na drugu stranu. Program je predstavljen na japanskim telefonima iz DoCoMo i dostupni su kroz Verizon kao program koji može da se preuzme.

Morgan Pozgar, devojčica od 13 godina, je na nedavnom takmičenju osvojila prvo mesto i 25.000 dolara u kešu. Nakon što je videla poruku koja se pojavila na ekranu ispred nje, ona je ukucala istu poruku u svoj mobilni telefon za samo 15 sekundi, a tekst poruke je glasio "supercalifragilisticexpialidocious" (meni je toliko vremena trebalo da pronađem moje naočare za čitanje i da pročitam reč). U intervjuu za novine, Pozgar je rekla da mesečno šalje i prima 8.000 poruka. Ovo takmičenje sponzorisao je LG Systems i takmičari su koristili LG telefone sa QWERTY tastaturama.

Ja sam odlučila da oborim Pozgar-kin rekord sa mojim novim T-Mobile Sidekick iD – najmnogostranijem i najpersonalizovanijem Sidekick-u do sada (sada radim na njegovom detaljnom pregledu). Nakon vežbe od nekoliko minuta, ja sam istu tekstualnu poruku uspela da ukucam za 21 sekundu, sa samo jednom greškom. Morgan, čuvaj se!

Za kraj samo još ovo da kažem. Ako imate preko 40 godina i emitujete informacije o vašoj lokaciji putem mobilnog telefona, sanjate o tome da tresete vaš telefon kako biste izvukli reakciju iz njega ili kucate poruke brzinom svetlosti, onda stvarno lepo starite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272