Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Telstra o Appleovom iPhone-u: "Drži se onoga što znaš"

Australijska telekomunikaciona kompanija Telstra je izdala upozorenje vezano za Appleov novi uređaj, iPhone. Oni misle da će Apple naići na različite operacionalne izazove do lansiranja iPhonea. iPhone će imati svoj debi u australiji tokom 2008. godine.

Greg Winn, drugi čovek Telstre, kaže da Apple najverovatnije nije trebao da ulazi u vode mobilne telefonije, pošto to nije Appleova branša. "Postoji jedna stara izreka - drži se onoga što znaš da radiš - A Apple nije proizvođač mobilnih telefona, kaže Winn. U osnovi on kaže da Apple nije niti će uskoro postati vodeći proizvođač mobilnih telefona. Vrhunski brendovi kao što su Nokia, Samsung, Ericsson, ili Sony će vrlo brzo razviti uređaje sa istim mogućnostima, ako ne i većim, i to po nižim cenama.

Istinu govoreći, već smo bili svedoci najava više ovakvih uređaja, za koje su njihovi tvorci rekli da već imaju bolje funkcije i da su konkurentniji po ceni. U takve uređaje spadaju LG Prada, Neonode N2, Samsung Ultra Smart F700 i još neki.

Vezano za iPhone, Winn je takođe rekao da ni njegov ekran osetljiv na dodir nije revolucionaran. Tehnologija ekrana osetljivih na dodir dolazi iz druge oblasti, samo je došlo vreme da se ona integriše u industriju mobilnih telefona. Takođe je rekao da je Apple mogao da izabere bolje ime i tako izbegne tužbu od strane Cisco-a, koji već duže vreme prodaje uređaj istog imena.

Sa druge strane Greg Winn je rekao da je apsolutno siguran da će uređaj u početku biti uspešan, ali je rezervisan što se tiče spremnosti  Applea da investira u njegovo dalje održavanje i nadograđivanje.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih kritika iPhonea koji na svetlo dana treba da dođe tek 2008. godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272