Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Toalet PC i ostali čudni PC modeli

PC korisnici često grade sopstvene računarske sisteme u skladu sa svojim potrebama i budžetom. Pošto svaki PC korisnik ima svoju ličnost, svaki od njih namerava da je istakne u svom sistemu. Postoje ljudi koji grade svoje sisteme pokušavajući da izvuku maksimum iz svojih modernih komponenti. Međutim, za razliku od regularnih PC korisnika, obožavaoci modelovanja računara su obično dosetljivi tipovi koji vole da prilagode svoje sisteme tako da se oni u potpunosti poklope sa njihovom ličnošću i stilom života. Pronašli smo mnogo interesantnih modela kućišta na Internetu, ali za ovaj članak, izabrali smo najčudnije i najduhovitije.

Pre svega, da pogledamo ovaj Toilet PC. Autor ovog “umetničkog rada” uzeo je vitalne komponente svog PC-ja i ugradio ih je u dečji toalet koji košta 9 dolara u Wal-Mart-u. Mislim da je momak malo preterao, naslikavši previše braon tečnosti na školjku i strane. Na poklopcu se nalazi narandžasti znak za biohemijsku opasnost, koji se dobro slaže sa braonkastom curećom masom. Unutar sedišta toaleta nalazi se ASUS CUSI-FX FlexATX matična ploča koja ima ugrađeni video, LAN NIC, zvuk i čak dva PCI slota. Pretpostavljam da toalet PC-jeva namena nije da koristi visokokvalitetne, veoma brze komponente. Sve je u ovom primeru podređeno imenu.

Sledeće što nam je privuklo pažnju je nezgrapni model Windows XP kutije. Dakle ako se vaš sistem pokreće na Windows XP Professionalu, zasto kućište sistema ne bi bila sama kutija operativnog sistema? Momak koji je izmislio ovaj model upotrebio je Nehemiah EPIA M10000 Mini-ITX matičnu ploču i smestio je u kutiju dimenzija 243 mm x 200 mm x 48 mm. Takođe je tu i interni CD drajv, kojeg je bilo prilično teško prilagoditi. Komponente su trebale savršeno da se slože u specijalno napravljeni metalni okvir, koji je integrisan u kutiju kako bi se sprečili problemi sa vatrom. U suštini, ovo je prilično minimalistički pristup.

Ok, sledeće i nije stvarno čudno kućište, već je više tematsko. U stvari, to je posveta Harley Davidson brendu. Zasnovan na Chieftec-ovom Dragon ATX Server Tower kućištu, model ima sve vrste uobičajenih dodataka. Naravno, “umetnik” nije mogao da se pomiri sa sivkastom bojom i prefarbao je kućište u narandžasto, sa dodatkom naslikanih plamenova okolo. U specijalne karakteristike spadaju metalni dizajn sličan motoru na vratima prednjeg panela, stilizovani orao sa desne strane, devojke, Harley Davidson baneri, providna krila unutar kućišta, lampice narandžastoplave boje, gomila metalnih dugmadi i mali metalni točkići ispod kućišta. Momak koji je sve ovo uradio takođe je modelovao postolje i obrube LCD prikaza i obojio je deo za odmaranje ruku na tastaturi. Ovo je umetničko delo koje stvarno adekvatno predstavlja Harley Davidson brend.

Postoji mnogo zanimljivih modela kućišta i kreatori svih modela teže da naprave kućište jedinstvenog izgleda. Na žalost, nisu svi modeli zasnovani na originalnim idejama, zato što entuzijasti modelovanja često kopiraju jedni druge, dodajući malo originalnog sadržaja na ono što bi trebalo da reflektuje njihove ličnosti i njihov način života.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272