Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Top 20 proizvoda u 2007. godini prema PC World-u

U ovom članku upoznaćemo vas sa 20 najpopularnijih računarskih proizvoda u 2007. godini. Ovu rang listu sastavio je poznati svetski časopis za računare PC World.

1. Google Apps Premier Edition (Web programi)

Google-ovi Docs % Spreadsheets (uskoro će im se pridružiti i program u stilu Power Point-a) već sada predstavlja interesnatnu alternativu za Microsoft Office. Ukomibinujte ih sa Gmail-om, Google Talk-om i Google Calendar-om i odjednom svi osnovni programi i podaci sa kojima radite su dostupni onlajn. Za male biznise, Google Apps Premier Edition daje potreban kapacitet, servise podrške i alate za integrisanje postojeće infrastrukture tako da svi vaši zaposleni mogu da koriste Google-ove moćne Web aplikacije - bez obzira gde se nalazili. Štampani materijal nikada neče izumreti, ali ako bude po Google-ovom, kancelarija bez kancelarije će možda vrlo brzo postati realnost.

2. Intel Core 2 Duo (desktop procesor)

On je superbrz, nije previše skup i korisit manje energije nego njegovi prethodnici. Ali da li je moguće da je Core 2 Duo suviše dobar? Ako AMD ne uspe da odgovori, nedostatak konkurencije može da dovede do porasta cena dekstop računara. Toliko je dobar ovaj procesor.

3. Nintendo Wii (igračka konzola)

Čitaoci su poludeli za prvom igračkom konzolom koja je privukla neigrače da se igraju, nominujući je mnogo više nego bilo koji drugi proizvod. Sa kontrolama osetljivim na pokret i po nekoliko dobrih igara za sve naraštaje, Nintendo je stvarno uspeo nešto da napravi sa Wii. Samo kad bismo mogli da nađemo jednog koji se prodaje.

4. Verizon FiOS (internet servis)

Obezbeđujući protok koji obuhvata IPTV, plus Internet pristup, brzinom od 30 megabita u sekundi, optika je ono što nas čeka u budućnosti. Dok ovo pišem, korisnici na BroadbandReports.com su dali ovom servisu veoma visoke ocene.

5. RIM Blackberry 8800 (pametni telefon)

Uzmite jedan smart telefon i dodajte GPS. Bez kamere ali sa veoma ozbiljnim e-mail servisom, 8800 je pravi telefon za poslovnu primenu.

6. Parallels Desktop (softver za virtualizaciju)

Mac OS program u PC World-ovom Top 10? Nego šta. Sa jednostavnim interfejsom i poboljpšanim 3D ubrzanjem, Parallels nudi najelegantniji nalin za pokretanje Windowsa (ili bilo kod drugog operativnog sistema) na Apple-ovom prelepo dizajniranom Intel zasnovanom hardveru.

7. Pioneer Elite 1080p PRO-FHD1 (plazma HDTV)

Na pretrpanom polju HDTV-a dobrog izgleda, Pioneer-ova visokorezolucijski plazma TV stoji sam kao televizor koji svi žele da imaju. Ako imate sredstava, toplo vam ga preporučujemo.

8. Infrant Technologies ReadyNAS NV (mrežno nakačen uređaj za skladištenje)

Odličan za rezervne kopije ili deljeno skladište, Infrant-ov 1TB ReadyNAS radi dobro i sadrži korisne funkcije kao što je uPNP podrška i ugrađeni server za štampanje.

9. Apple Mac OS X 10.4 "Tiger" (operativni sistem)

Brzo: Imenujte dobru Vista funkciju koja prevayilayi ono što ima Tiger. Da, ni mi nismo uspeli nijednu da navedemo.

10. Adobe Premiere Elements 3 (softver za editovanje videa)

Kao i ostali Adobe Elements proizvodi, Premiere vam daje funkcije za editovanje videa po razumnoj ceni.

11. Apple TV (uređaj za strimovanje medija)

Apple-ov strimer za medije se fokusira na odlično izvođenje nekoliko kljućnih zadataka. Sada kada se nalazi na otvorenom prostoru, hakeri mogu da se fokusiraju da mu omoguće da radi još neke super stvari.

12 Samsung Syncmaster 244T (monitor širokog ekrana)

24-inčni LCD širokog ekrana je najmoderiniji format ove godine, a Samsungov model je jedan od najboljih, sa izvanrednim kvalitetom slike i mnogo korisnih funkcija.

13. BillP Studios WinPatrol (sistemski program)

Kada se programi instaliraju, Win Patrol vam čuva leđa, osiguravajući da se tray ikone, programi za ažuriranje i drugo nasumično smeće ne pojavljuju na vašem računaru osim ako im vi dozvolite. Download

14. HP dv9000t (moćni notebook)

Ovaj atraktivni 17-inčni notebook je odličan kada se opremi na odgovarajući način. Opcioni HD DVD drajv vam omogućuje da gledate HD filmove na njegovom WXGA+ ekranu.

15. McAfee Site Advisor (program za zaštitu)

Besplatna verzija Site Advisor-a može da vas odvrati od spyware-ova, adware-ova ili phishing sajtova pre nego što ih posetite, dajući vam potreban mir dok surfujete. Download

16. Ubuntu 7.04 (operativni sistem)

Brz i prijateljski, Ubuntu se nametnuo kao jedina Linux distribucija koju Linux gikovi vole a početnici mogu bez problema da koriste. Čak se i Dell odlučio za 7.04 verziju Ubuntua kada je objavio svoje namere da opermi neke sistem sa Linuxom.

17. Pandora.com (sajt za digitalnu muziku)

Žalosno, ali aktuelna gungula oko prava za puštanje Internet radio stanica može da pretvori ovu nagradu u posmrtnicu za Pandoru, izvanredni servis za Internet radio koji uči ono što vam se sviđa i pušta muziku koju nikada niste čuli ali će vam se najverovatnije svideti.

18. Microsoft Xbox elite (igračka konzola)

Pojačani 360 se sada isporučuje sa 1080p podrškom i 120 GB hard diskom, ali to Xbox Live servis, i igre i video filmovi koji mogu da se preuzimaju čine da Microsoftova konzola stvarno blista.

19. Paint.net (softver za editovanje slika)

Ovaj program za obradu slika otvorenog koda je uspeo da upakuje gomilu mišića u daunloud velik samo 1.3 MB koji ne košta ni jedne jedine pare. Download

20. Hitachi Deskstar 7K1000 (hard disk)

Naravno, skup je, ali Hitachijev monstrum od 1TB nije samo veliki hard disk, već je razbio i sve testove performansi.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272