Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Toshiba je predstavila novi Super TV sa PlayStation 3 Cell procesorom

Toshiba ima nova iznenađenja za one koji su usmerili svoju pažnju na CES 2008. Među njima, veliku pažnju je privukao naslednik HD TV-a. Ovaj novi televizor donosi sledeću generaciju u svet visoke tehnologije tako što inkorporira PS3-ov Cell procesor. Ovaj superčip je razvila Toshiba, u partnerstvu sa Sony-jem i IBM-om i sada se on koristi u velikim televizorima sa ravnim panelima.

Ovaj TV koji je proizvela Toshiba koristi moć procesora kako bi prikazala 48 umanjenih verzija dostupnih TV programa. Svaka od ovih sličica se nalazi u režimu standardne definicije istovremeno sa ostalih 47 sličica, što je veliki uspeh za takav elektronski uređaj. Kada kliknete na jednu od ovih sličica programa ona će biti prikazana u donjoj polovini ekrana, dok će ostatak da prikazuje 16 sličica sa ostalim programima. Ako još jednom kliknete na donji deo ekrana program se širi na ceo ekran i tu pravo HD iskustvo počinje!

Ako vas baš interesuje ova "bebica" može da renderuje šest stream-ova istovremeno, svaki od nih u HD video kvalitetu. Bar tako kaže Hiroaki Komaki, Toshiba-in predstavnik. Cell procesor takođe omogućuje lepše i moćnije skaliranje i bolje zumiranje, bez uobičajenog gubitka kvaliteta. Ovo zvuči kao san za vlasnike PS3 ili Xbox 360 konzola, kao i za one koji žele da gledaju pornografiju u pravom HD kvalitetu. Izgleda da konzole imaju mnogo veću moć nego što smo mogli da zamislimo. Šta mislite koliko će tek  konzole biti snažne za deset godina?

Zamislite samo kako se udružuju haker i ludak i pokušavaju da upotrebe Cell procesor kao terorističko oružje... Ponekad prevelika moć kalkulisanja može da bude pravi izvor zla, zar ne?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272