Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Tri boje, tri laptopa

Proizvođač laptopa Gateway je predstavio dve potpuno nove familije notebook-ova (imenovane M i T), koje su sada dostupne u još dve boje, pored tradicionalnog tamno sivog kućišta: Crimson Red Ridgeview, Slate Grey Ridgeview i Pacific Blue Ridgeview. Gateway nije prvi proizvođač koji izdaje notebookove u boji. Taj trend je započeo Dell. Nove M-150 i T-140 serije multimedijalnih notebook-ova su zasnovane na Intel-ovom Santa Rosa Core 2 Duo procesorima i uključuju HDMI port, integrisanu web kameru, DVD pisač i bežične mogućnosti. Novi slot-load optički drajv bi trebao da omogući korisnicima da se lako prebacuju između CD-ova i DVD-ova, jer je ubacivanje i izbacivanje diskova pojednostavnjeno.

Glavna razlika između T i M serija je ekran. T-serija dolaze sa ekranom veličine 14.1 inča a M-serija nudi kao standardni ekran od 15.4 inča koji mogu da se nadograde da imaju 1080 podršku. Kao opcija dostupna je moćna diskretna grafička kartica, sa ATI HD 2400XT čipom. Još jedna opciona komponenta za M-seriju je Blu-ray ili HD DVD drajv. Integrisana web kamera ima standardnu rezoluciju od 1.3 megapiksela, što je savršeno za video konferencije.

I M i T serija dolaze opremljene sa naprednom komunikacionom tehnologijom, Intel Next-Gen Wireless, koja ima podršku za 802.11 a/b/g/draft-n standarde, kao i ugrađenu 10/100 Ethernet mrežnu karticu. Takođe je uključen i Bluetooth 2.0 adapter. Žični konektori su takođe dostupni pošto obe serije imaju 3 standardna USB 2.0 porta i 5-in-1 čitač digitalne kartice. Da biste dobili maksimum od Core 2 Duo procesora, možete da instalirate do 4096MB DDR2 RAMa koji se pokreće na 667MHz. Kao opcija može da se naruči i biometrički čitač otiska prsta za povećanu bezbednost podataka i pristupa.

Cene se kreću od 900 dolara za laptopove koji se naruče u maloprodajnim objektima ili 1000 dolara za one koji se prodaju preko Gateway-ovog web sajta.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272