Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

TV i radio uživo sa Livestation-om

Nedavno sam dobio beta poziv za Livestation preko e-mail-a. Prvo sam pomislio da se radi o spemu, pošto sam siguran da se nisam prijavio ni za kakav sličan servis.

Međutim, na kraju se ispostavilo da je Livestation legalni servis koji podržava Microsoft kako bi korisnicima obezbedio tv i radio prenose. Poziv koji sam ja dobio je bio za tehničku betu Livestation-a.

Ako ste zainteresovani možete da ispunite formu na Livestation web sajtu. Međutim, imajte na umu da može da potraje dok dobijete poziv.

Softverski zahtevi za Livestation servis su Windows XP Service Pack 2 ili noviji, ili Windows Vista i Microsoft Silverlight. Verzija za Apple Macintosh se trenutno razvija. Nakon što sam se dobro pomučio da instaliram Microsoft Silverlight (radio je u Firefox-u ali je neprestano tražio da ga instaliram u Internet Explorer-u) uspeo sam da pogledam aktuelnu verziju Livestation-a.

Livestation trenutno nudi devet TV stanica i radio stanicu koji se uživo šalju na računar korisnika. Iskusio sam određene probleme sa konekcijom, ali to nije veliki problem ako imamo u vidu da je u pitanju beta verzija, a ne konačno izdanje.

Devet TV kanala koje nude su:

  • Al Jazeera (Engleski)
  • BBC World
  • BBC World Service
  • Bloomberg Television
  • Euronews (Engleski)
  • Euronews (Francuski)
  • France 24 (Engleski)
  • France 24 (Francuski)
  • Sky News

I jedna jedina radio stanica koju emituju je BBC Radio 4. Međutim, nisu sve stanice dostupne za sve korisnike. Neke stanice su dostupne samo u određenim zemljama. Na primer, BBC News 24 je dostupan samo u Velikoj Britaniji a korisnici u drugim zemljama uopšte ne mogu da prate ovaj kanal.

Kvalitet prenosa je izuzetno dobar, mnogo bolji nego što obično očekujete od onih P2P klijenata kao što je TVU Player, pa čak i Joost. Jedina mana je mali broj kanala, ali to je razumljivo ako imate na umu da je ovo tehničko izdanje a ne javno.

Kontrole ne postoje, a interfejs, recimo Joost-a, je mnogo lepši. Međutim, meni se sviđa minimalistički pristup, pošto ja ne želim da pišem komentare ili četujem sa drugim korisnicima dok gledam televiziju.
Sve u svemu, Livestation puno obećava i ak uspeju da ubede više TV stanica da se uključe, ovaj servis će moći da se poredi sa Zattoo-om koji uspešno funkcioniše u nekoliko zemalja.

Sa stanovišta kvaliteta prenosa Livestation ga je već prevazišao.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272