Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

U Velikoj Britaniji više mobilnih telefona nego ljudi

Prilično je iznenađujuć broj zemalja gde broj mobilnih telefona prevazilazi broj ljudi koji žive na datom području. Velika Britanija je na vrhu liste upotrebe mobilnih telefona, prikazujući da na svakog britanca dolazi po jedan i po mobilni telefon. Zbog toga je danas toliko važno da nađete sebi bolju polovinu.

Sada postoji 71 milion mobilnih telefona u Velikoj Britaniji sa otprilike 70 miliona SIM kartica. S obzirom na činjenicu da je sada 45 miliona odraslih u zemlji, neka jednostavna matematika pokazuje da je to 1.6 mobilni telefon po odraslom čoveku. Ovo su rezultati najnovije studije koju je sprovela kompanija First Direct. Čak šta više, devet procenata Britanaca tvrdi da ima više od četiri različita broja. To pokazuje značajnu evoluciju za mobilnu telefoniju u toku proteklih godina u Velikoj Britaniji.

«Dani kada smo imali samo jedan mobilni uređaj već tonu u zaborav, pošto mnogi od nas imaju različite telefone za različitu namenu. Jedan telefon je za posao, jedan za prijatelje i potencijalni lični organizator ili BlackBerry, što znači da je naciju uhvatila mobilmanija» rekla je Alison Leonard, šef e-commerce-a.

Postoji jednostavan razlog za ovu neverovatnu evoluciju koju su mobilni telefoni pokazali u toku proteklog perioda. «Mobilni telefon je postao daljinski upravljač za naše živote. Mi koristimo mobilne telefone da bismo bili u kontaktu sa prijateljima, porodicom i poslovnim saradnicima», objašnjava Alison Leonard. Zbog toga, postalo je sasvim prirodno da svaka osoba ima više od jednog uređaja da bi bolje organizovala svoje aktivnosti.

Broj mobilnih telefona u Velikoj Britaniji je već 2005. godine prevazišao broj Britanaca i ovaj broj od tada još uvek raste. Ovaj razvoj je takođe reflektovan u ogromnim profitima koji dobijaju proizvođači mobilnih telefona od kada su otkrili da je korisnicima potrebno više od jednog mobilnog telefona.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272