Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SuSe Linux 10 bez tajni

SuSe Linux 10 bez tajni

Popust cena: 820 rsd

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Popust cena: 2260 rsd

Ubuntu je osvojio nagradu za najbolju Linux distribuciju

Nagrada "Najbolja Linux distribucija" koju dodeljuju čitaoci Enterprise Open Source časopisa je ove godine pripala Canonical-ovom Ubuntu-u. Ovo je objavljeno na 2007 Enterprise Open Source konferenciji.

11-a International SOA World Conference & Expo 2007, zajedno sa Second Annual Enterprise Open Source Conference, se održala u NjuJorku, u Ruzvelt hotelu, u periodu od 25-27. juna 2007. godine.

“Ubuntu zajednica i naši krajnji korisnici nastoje da kreiraju i rade sa verzijom Linuxa koja je jednostavna, elegantna i laka za upotrebu. “The Readers’ Choice Award” je još jedan dokaz da smo postigli zacrtane ciljeve i da smo odgovorili potrebama većeg dela računarske zajednice” komentarisala je Jane Silber, Direktor operacija u Canonical Ltd-u.

Ubuntu Linux koji je razvio Canonical Ltd, je Debian/GNU zasnovana distribucija koja je usmerena ka ciljevima kao što su upotrebljivost, regularno ažuriranje i laka instalacija. Ime distribucije potiče od afričke reči ubuntu što grubo može da se prevede kao “humanost prema drugima”. To je veoma prijateljska distribucija, i dolazi sa kompletom preinstaliranih aplikacija kao što je Open Office.org, Firefox web pretraživač i Gimp grafički editor. Ubuntu paketi su generalno gledano zasnovani na paketima od Debian-ovih nestabilnih ogranaka: obe distribucije koriste Debian-ov deb format paketa i APT/Synaptic za upravljanje instaliranim paketima. Najnovija verzija Ubuntu 7.04 je izdata aprila ove godine. Verzija 7.10 (kodno ime Gutsy Gibbon) je planirana da izađe 18. oktobra 2007. godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272