Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Ukradeni laptop sadržao identifikacione podatke

Laptop ukraden u martu ove godine iz kancelarije kalifornijskog univerziteta Berkeley je sadržao identifikacione podatke za gotovo 100000 studenata.

Forenzička analiza laptopa je pokazala da je nakon krađe disk preformatiran i da je instaliran novi operativni sistem, što je onemogućilo stručnjacima da saznaju da li su identifikacioni podaci, uključujući brojeve socijalnog osiguranja, ilegalno korišćeni.

Ljudi sa univerziteta su optimistični i veruju da ovi podaci nisu zloupotrebnljeni zato što, kako se tvrdi, istraga nije utvrdila tako nešto. Veruje se da je namera bila proso krađa i preprodaja laptopa.

Policija je laptopu ušla u trag kada ga je Shuki Alburati iz San Francisca prodao neimenovanoj osobi u South Carolina preko online aukcije.

Alburati tvrdi da je laprop kupio od neke žene za 300$, a njen opis se poklapa sa opisom žene koja je viđena da napušta kancelariju univerziteta sa laptopom.

U vremenskom periodu koji je protekao od krađe laptopa do njegovog pronalaska, policija nije zapazila da je bilo koji identifikacioni podatak zloupotrebljen.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272