Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Uskoro stiže Flickr Video

U toku zadnjih četiri godine od kada je lansiran, Flickr je stvarno izgradio svoju reputaciju i postao ubedljivo najpopularnije mesto na svetu za deljenje fotografija. Flickr poseduej izvanrednu zajednicu korisnika koji redovno aplouduju, taguju i rangiraju fotografije. Mnogo članova ove zajednice, koji su tokom četiri godine postavili preko dve milijarde fotografija je tražilo da Flickr uvede i deljenje video sadržaja kako bi servis bio kompletan. Nakon sve češćih glasina u zadnjih godinu dana da stiže Flickr Video mi sada imamo bolju ideju o tome kada će se ovaj novi servis stvarno pojaviti.

News.com izveštava da će beta Flickr Video-a stići u aprilu. Imajući u vidu da smo prošli polovinu marta, to znači da može da se pojavi već za samo 14 dana (mada im ne bi bila baš dobra ideja da lansiraju servis 1. aprila!). Za razliku od servisa Yahoo Photos koji je ugašen ubrzo pošto je Yahoo kupio Flickr, Yahoo Video će ostati sa nama (za sada). Postoje glasine da će se Yahoo Video koristiti za duže, profesionalnije filmove, dok će se  Flickr Video koristiti za kratke klipove koje koriscnici snimaju svojim amaterskim digitalnim kamerama.

Pošto većina digitalnih fotoaparata ima mogućnost da snima i video (pored fotografija), itekako ima smisla da Flickr uvede i video sekciju u kojoj će korisnici moći da dele svoje video fajlove sa prijateljima i porodicom. Što se mene tiče, ja imam nekoliko video snimaka pomešanih sa mojim fotografijama (napravljenih pomoću digitalnog fotoaparata) koje bih želeo da dodam mom nalogu, ako ništa kao drugo kao rezervu.

Siguran sam da je Flickr tim proveo mnogo vremena pokušavajući da smisli video servis koji neće izgledati kao YouTube, što takođe objašnjava zašto im je trebalo toliko vremena da se ovaj servis lansira. Ako njihov fokus bude na video klipovima koje snimaju korisnici svojim digitalnim fotoaparatima, siguran sam da će biti uspešni.

U ovom trenutku, ostaje nam samo da čekamo da se novi servis lansira!

I da, sretan ti četvrti rođendan, Flickr!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272