Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Vistina zaštita je slaba, neefikasna i spora

Slaba, neefikasna i spora su termini kojima se opisuju bezbednosne funkcije ugrađene uWindows Vistu. Enex Testlab-ov test anti-spyware programa koji je uključen u Windows Vistu, a koji je izveo PC Tools, potvrđuje postojanje bezbednosnih rupa koje se isporučuju zajedno sa operativnim sistemom.

"Mi smo tokom 2006. godine proučili nekoliko anti-spyware programa kako bismo odredili aktuelni nivo preciznosti koji se može dostići u borbi protiv spyware programa. dobijeni rezultati pokazuju da Vista mora još puno da radi kako bi adekvatno zaštitila korisnike. Bezbednosni programi drugih proizvođača - pogotovo u oblasti anti-spyware programa i dalje treba da budu suštinska komponenta u zaštiti korisnika," rekao je Matt Tett, inženjer za testiranje u Enex TestLab.

"Sa interesovanjem smo pratili razvoj zaštite za Microsoft Vistu. Mi znamo da se Microsoft suočava sa velikim izazovima u borbi protiv sve šireg spektra opasnih malware napada dok istovremeno pokušava da sačuva kompatibilnost unazad i laku upotrebljivost. Ovo nezavisno istraživanje je dizajnirano kako Vista stoji u borbi protiv pretnji u stvarnom svetu dokom dužeg vremenskog perida," rekao je Simon Clausen, CEO PC Tools-a.

U Windows Visti, Microsoft je unapredio Windows Defender u integralni deo operativnog sistema. Testiranje je pokazalo da je Microsoft Defender-ovo brzo skeniranje uspelo da zaustavi samo 46.61% pretnji. Sa druge strane, detaljno skeniranje je uspelo da blokira 53.39% pretnji. U tom kontekstu, PC Tools-ov Spyware Doctor je ostavio Windows Defender daleko iza sebe blokirajući 83.26% i 88.69% pretnji u režimu brzog i u režimu detaljnog skeniranja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272