Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Vodafone predstavio Skype Internet pozivanje za mobilne telefone

Mobilni operater Vodafone, koji trenutno ima preko 200 miliona pretplatnika širom sveta, predstavio je Internet-pozivanje za mobilne telefone preko Skype-a, koji će, kako kažu, lansirati u budućnosti.

Na CeBIT-u ovaj operater svetskog nivoa je otkrio program kodnog imena  Starfish. Međutim, Vodfone još treba da odluči da li će početi da nudi servis svojim klijentima, pre svega zbog toga što bi to uticalo na njihov biznis sa klasičnim mobilnim telefonima.

„Mi još nismo odlučili da li ćemo ga pokrenuti, niti smo utvrdili komenrcijalne termine i cene",  rekao je u utorak Jan Holzberg, menadžer za proizvode u Vodafone Group-i.

Starfish omogućava korisnicima mobilnih telefona da vide listu svojih prijatelja na nekoliko chat grupa i grupa za Internet uključujući Yahoo, AOL, Skype i MSN kao i da im šalju poruke ili ih zovu preko Interneta.

Pozivi koriste samo tradicionalne bežične glasovne kanale od telefona do radio bazne stanice a ostalo se prenosi preko Interneta čak i ako poziv ide na drugu stranu sveta, za razliku od normalnih glasovnih poziva koji bi bili usmereni preko tradicionalne mreže.

Starfish program za mobilne telefone je praktično isti Skype program koji je mobilni operater 3 lansirao prošle godine u nameri da privuče nove potrošače radi povećanja mrežnog saobraćaja.

Razvoj Starfish-a je jasan znak da svetski vodeći operater mobilne telefonije, Vodafone, i Skype, najveća kompanija za Internet komunikacije na svetu žele da rade zajedno.

Ovo obaveštenje je prilično neočekivano, pošto dolazi nakon izveštaja koji je otkrio da su servisi kao što je Skype velika pretnja za operatere mobilne telefonije i kako govorni pozivi neće predstavljati primarni izvor prihoda za operatere mobilne telefonije za najviše šest godina. Imajući u vidu da su servisi slični Skypeu značajno pristupačniji, možda će se svi mobilni operateri vremenom prebaciti na takve servise.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272