Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Volim te ali ću ti zaraziti računar

Ovih dana na bezbednost računara utiču mnoge pretnje, bez obzira da li su to spem poruke ili inficirani fajlovi. Ovde ću vam predstaviti još jednu infekciju koja se distribuira putem email poruka sa atraktivnim imenom koje se odnosi na ljubav. Sećate li se stare pretnje sa naslovom Sending You My Love ili The Dance of Love?  Pa, ovo je slično ali su njegovi programeri kreirali čak i više od toga i dali više imena infekciji. Neka od imena koja je spomenuo F-Secure u savetima za bezbednost su: A Dream is a Wish, A Is For Attitude, Eternal Love, Eternity of Your Love, Falling In Love with You, Hugging My Pillow, Inside My Heart, Kisses Through E-mail, Our Journey ili Sent with Love.

Po rečima bezbednosne kompanije, svi prikačeni fajlovi su inficirani sa Email-Worm. Win32.Zhelatin.ct i većina njih nosi imena koja su vezana za ljubav. Iako ne postoji zvanično rešenje za izbegavanje inficiranja sa virusima, osnovna stvar je da izbegavate da klikćete na nepoznate prikačene fajlove pa čak i da ih skenirate sa antivirusnim programom. Ako nemate bezbednosni program instalirajte jedan i ažurirajte njegovu bazu podataka na poslednju verziju.

Ok, uradimo na brzinu analizu virusa. Svi su oni vezani za ljubav ali nijedan nije izdat na dan Sv.Valentina ili oko Uskrsa. Kao što možete da vidite, napadači pokušavaju da pronađu nove načine da eksploatišu Internet računare, a inficirani fajlovi prikačeni za email su jedna od najopasnijih tehnika zato što one zahtevaju akciju korisnika da bi se inficiranje pokrenulo. Nedavno, napadači su pokušali da iskoriste sličnu tehniku tako što su poslali brojne email poruke koje su sadržale slike i poruke sa poznatim licima, sa ciljem da preusmere korisnike na zlonamerne linkove.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272