Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Vrste MP3 plejera

MP3 plejeri sa hard diskom

MP3 plejeri zasnovani na hard disku su tipično veći i teži od konkurentnih zahvaljujući činjenici da sadrže u sebi hard drajv većeg kapaciteta.

Međutim, to je najverovatnije njihova jedina mana. Ovi MP3 plejeri obezbeđuju najveće kapacitete skladištenja od svih MP3 plejera, deset gigabajta ili više. Pošto se deset gigabajta grubo poklapa sa 2,900 MP3 pesama, većina korisnika kupuje ove plejere zato što na njih može da stane njihova čitava MP3 kolekcija. Međutim, ako tražite MP3 plejer koji ćete nositi sa sobom na trčanje ili na rekreaciju, možda ovo nisu MP3 plejeri koji vama trebaju. Bilo kakav nagli pokret može da dovede do toga da interna mehanika hard diska preskoči deo pesme ili celu pesmu.

MP3 plejeri sa mikro hard drajvom

MP3 plejeri zasnovani na mikro hard drajvovima su slični svojoj velikoj braći, plejerima zasnovanim na hard diskovima, osim što su malo manji, kako fizički tako i u internom kapacitetu skladištenja. Ovi MP3 plejeri mogu da prime do šest gigabajta MP3 fajlova, što se grubo poklapa sa 1,700 pesama. Zahvaljujući tome što imaju pristojan kapacitet skladištenja, ovi MP3 plejeri su osvojili srca mnogih konzumenata zbog svoje male veličine i male težine. Međutim, i ovi plejeri su poznati po tome da znaju da preskoče numeru ako su izloženi naglim pokretima. Pored toga, i hard drajv i mikro hard drajv zasnovani plejeri često sadrže punjive baterije koje ne mogu da se zamene sa novim baterijama, već samo mogu da se pune. Ako je mala veličina i solidan kapacitet ono što vam treba, onda bi ova vrsta MP3 plejera mogla da vam odgovara.

MP3 plejeri sa fleš memorijom

Ako nijedan od opisanih filtera ne odgovara vašim potrebama, MP3 plejeri zasnovani na fleš memoriji će možda odgovarati vašim potrebama. Ovi ultra kompaktni MP3 plejeri malog kapaciteta ne sadrže delove koji se pomeraju i samim tim, nikada ne preskaču muziku. Još jedna prednost ovih plejera je to što im njihova veličina i nepostojanje delova koji se pomeraju omogućava da koriste mnogo manje energije, što dovodi do toga da će vam baterije mnogo duže trajati. Takođe, ovi plejeri skoro uvek koriste promenljive, potrošne baterije, što vam omogućuje da stavite nove baterije ako se vaš MP3 plejer ugasi usred slušanja. Međutim, MP3 plejeri zasnovani na fleš memoriji imaju kapacitet koji ide od 32 megabajta (grubo oko 10 pesama) pa do dva gigabajte (grubo oko 570 pesama. Zbog toga, većina korisnika sa velikom kolekcijom MP3 muzike beže od ovih MP3 plejera, ali zato sportisti znaju da cene ove robustne uređaje.

U okviru ove tri vrste MP3 plejera postoje varijacije. Tako neki MP3 plejeri imaju male ekrane koji mogu da prikažu sliku i video klipove skladištene na uređaju. Opet neki drugi plejeri imaju funkciju za snimanje glasa i njegovo kasnije reprodukovanje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272