Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Web 2.0

Da li su Google, Wikipedia, YouTube i ostali Web 2.0 giganti, kamdžije američke kulture, ili je poslednja internet inkarnacija kulturni oslobodilac, koji oslobađa dugo potiskivanu umetničku energiju masa i neguje demokratiju?

To Zavisi da li ste Andrew Keen autor knjige „The Cult of the Amateur: How the Internet Is Killing Our Culture (Doubleday)”, ili ste Paul Duguid lingvista  I koautor knjige „The Social Life of Information”.

Keen kaže: Web 2.0 dobar je kao prostor za samo izražavanje. Kada odete na YouTube ili MySpace, tamo ima puno sadržaja, ali taj sadržaj je uglavnom nekoristan, zato što je objavljen bez učešća tradicionalnih „vratara” – novinskih urednika, izdavača časopisa i knjiga i drugih kulturnih radnika koji su plaćeni da razlikuju dobro od lošeg i istinu od laži. Oni koji se bogate su Google i YouTube. Ubedili su nas da smo dovoljno pametni i talentovani da sami objavljujemo tekstove na blogovima i video na YouTube-u i da je to bolje nego da čitamo novine i odlazimo u bioskop. Nisam protivnik samo izražavanja, ali sam zabrinut da je takozvana kulturna revolucija i jednakost ustvari stvaranje kulturne anarhije i kažnjavanje ljudi sa pravim talentom.

Duguid, međutim smatra da Keen koristi Internet da promoviše svoje ideje i svoju knjigu.

Pročitajte ovu interesantnu diskusiju.

Ceo tekst

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272