Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Principi lepog veb dizajna, prevod četvrtog izdanja

Principi lepog veb dizajna, prevod četvrtog izdanja

Popust cena: 2200 rsd

Angular kuvar

Angular kuvar

Popust cena: 2370 rsd

Web fest 2010 je završen

Gran pri Web festa, regionalnog internet festivala, osvojio je sajt MTV-ja u Srbiji (mtv.rs), dok je publika proglasila najboljim sajt znatno drugačijeg sadržaja - pravoslavni portal pouke.org.

Na svečanosti u Studentskom kulturnom centru u Beogradu dodeljene su 26. novembra i posebne, kao i nagrade u 17 kategorija za koje se takmičilo 1.700 sajtova iz regiona.

Odlukom stručnog žirija, koji su činile ličnosti iz oblasti interneta, marketinga, poslovanja i zabave sa prostora bivše Jugoslavije, srpska verzija sajta popularne globalne muzičke televizije MTV proglašena je i najboljim sajtom u kategoriji zabave.

Pobednički sajt po izboru publike, koja je mogla da glasa protekla dva meseca na sajtu Wfest.org, radi pod patronatom episkopa šumadijskog Jovana, u skladu sa zvaničnim stavovima Srpske pravoslavne crkve.

Nagrada za internet marketing dodeljena je zagrebačkoj agenciji Bruketa&Žinic, a za razvijanje i popularizaciju interneta nagrađena je IT TV produkcija.

Posebna nagrada za aktivizam putem interneta dodeljena je sajtu jazakraljevo.rs.

Među sajtovima u takmičarskim kategorijama, deset je pobednika iz Srbije, a sedam iz Hrvatske.

Najboljim informativnim sajtom proglašen je 24sata.hr, a poslovnim telenor.rs.

U kategoriji kultura i umetnost nagrađen je designed.rs, a u finalisti odabrani među više od prijavljenih 120 sajtova bili su i Portal za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org i sajt Dubrovačkih letnjih igara (dubrovnik-festival.hr).

Najboljim edukativnim proglašen je prijemni.infostud.com, institucionalnim sajt Fakulteta političkih nauka u Beogradu (fpn.bg.ac.rs), a personalnim webwork-studio.org iz Hrvatske.

Najboljim sportskim sajtom proglašen je sport.blic.rs dnevnog lista “Blic”.

Nagradu u kategoriji multimedijalnih sajtova osvojio je lazeteleckog.com, posvećen jednoj od novosadskih ulica, dok je nagradu za najbolji blog dobio hrvatski gadgeterija.net, a u kategoriji foruma nagrađen je EliteSecurity.org iz Srbije.

Najboljim eksperimentalnim sajtom proglašen je debito.rs, a najboljim sajtom E-uprave mojarijeka.hr.

Najboljim sajtom za mobilni telefon proglašen je m.vecernji.hr zagrebačkog dnevnika “Večernji list”.

U oblasti E-komerca pobedio je donesi.com iz Srbije, a među magazinima najboljim je proglašen hrvatski coolinarika.com, dok je za vizuelni dizajn nagrađen matkostankovic.com, takođe iz Hrvatske.

Proglašenje pobednika, kojem je prisustvovala i ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije Jasna Matić, organizovano je po holivudskom modelu, uz voditeljski par i javne ličnosti koje su čitale imena nagrađenih iz koverata.

Sajtove je svako mogao da prijavi za učešće u takmičenju, a u konkurenciju su ušli i sajtovi sa domenima koji ne obuhvataju region, ali mu se obraćaju.

Web fest je prvi put organizovan 2007. godine, uz učešće više od 1.300 sajtova, a pobednici su proglašeni u više od deset kategorija, osim za internet marketing, za koji nije ni bilo prijava.

Ocene žirija i publike poklopile su se samo u sekciji multimedijalnih sajtova, a iako je festival koncipiran regionalno, pobednici su bili uglavnom domaći sajtovi.

Drugi Web fest, održan 2009. godine, imao je više prijava iz regiona, mada je iz Srbije bilo i najviše prijavljenih i pobedničkih sajtova.

(SEEcult.org)

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272