Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Savremene komunikacione tehnologije i mreže

Savremene komunikacione tehnologije i mreže

Popust cena: 2200 rsd

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

WEP bežična bezbednost probijena za dva minuta

Ako kod kuće koristite 802.11b/g/n ruter i osećate se ugodno i bezbedno sa WEP šifrovanjem, spremite se da se uplašite. Ja uvek govorim ljudima da uključen WEP na njihovim Wi-Fi baznim stanicama je bezbedan koliko i reza na vratima, ali novi izveštaji pokazuju da hakeri mogu da probiju WEB bezbednost  za nekoliko minuta.

Po rečima Ars Technica, istraživači na Technische Universitat Darmstadt u Nemačkoj sada tvrde da mogu da ukradu ključ šifrovanja 104 bitne WEP zaštićene bežične mreže za samo dva minuta i sve to pomoću najobičnijeg Pentium-M sistema od 1.7 GHz. To znači da svako ko se parkira ispred vaše kuće sa relativno skromnim laptopom jako lako može da se prikači na vašu kućnu mrežu. A evo i zastrašujućeg dela: Mnogi ljudi koji koriste WEP šifrovanje koriste slabije 40-bitne standarde, koji koriste kraće lozinke koje su lakše za pamćenje.

Dakle, kako da zaštitite kućnu ili kancelarijsku mrežu? Lako. Ako ste bežični ruter kupili u proteklih nekoliko godina, on verovatno podržava mnogo tvrđi WPA mod šifrovanja. O WPA-u mislite kao o čuvaru WEP-ove reze na vratima – nije nemoguće provaliti je, ali ako se oni koji prave probleme na mreži suoče sa WPA šifrovanjem, postoji velika šansa da će preći na lakši plen.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272