Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

Xandros i Microsoft rade na interoperabilnosti između XML formata

Xandros i Microsoft su izgleda uzeli ozbiljno u razmatranje svoj novi dogovor i počeli su da rade na nekim problemima interoperabilnosti. Po rečima zvaničnika iz dve kompanije, oni teže da kreiraju i izdaju prevodioce otvorenog koda između Ecma Office Open XML dokumenata i Open Documents formata.

Druge kompanije su takođe dobrodošle da se uključe u ovaj projekat. Prevodioci bi tada bili dostupni kroz Xandros Network ažuriranja. Prevodioci su razvijeni kroz Open XML/ODF Translator projekat. Andreas Typaldos, Xandros CEO je veoma uzbuđen zbog ove nove ideje. Izjavio je:

“Mi smo oduševljeni zbog udruživanja snaga sa Microsoftom i drugima da bismo obezbedili interoperabilnost između standardizovanih XML formata dokumenata. Posao u svetu se radi koristeći različite formate dokumenata kao i operativnih sistema, tako da je veoma važno da obezbedimo našim potrošačima sredstva za lakšu saradnju u ovim različitim okruženjima”.

Xandros obezbeđuje i podržava OpenOffice.org kao deo Xandros Linux Desktopa. Office Open XML format je specifikacija formata fajla za čuvanje elektronskih dokumenata kao što su memorandumi, izveštaji, knjige, tabele, grafikoni, prezentacije i dokumenti za procesiranje reči. Specifikacija je razvijena od strane Microsofta za njegov Microsoft Office 2007 paket proizvoda a Ecma Internacional je standardizovao kao Ecma 376 u decembru 2006. godine. Rezultirajući standard omogućava građenje prevodioca otvorenog koda, i stoga programeri aplikacija i platformi sada mogu da dele informacije bez da moraju da brinu o formatu dokumenta i računarskom okruženju.

Tom Robertson, generalni direktor za Interoperability and Standards with Microsoft kaže: “Ovo je dobra vest za korisnike. Xandros i Microsoft dele mišljenje da bi suparnički programi za kancelarijsku produktivnost trebale da olakšaju korisnicima da razmenjuju fajlove jedan sa drugim. Mešana sistemska okruženja su postala uobičajena stvar i verujemo da će isporučivanje interoperabilnosti imati prednost kod korisnika. Naš kolaborativni odnos sa kompanijama komercijalnog otvorenog koda kao što je Xandros nam pomaže da postignemo taj cilj”.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272