Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Yahoo i Microsoft moraju da se slože: Google – Kralj pretrage!

Google je uspeo da privuče skoro sve Internet pretraživače nakon što je 49,7 procenata stanovništva SAD-a koristilo Mountain View kao omiljenu mašinu za pretraživanje. Po rečima comScore-a Google je osvojio prvo mesto na uštrb Yahoo-a, Microsofta i Ask.com-a. Gigant pretrage Google je jedina tehnologija koja je uspela da poveća broj posetilaca, i to sa 48,3 procenata u martu na 49,7 procenata u aprilu 2007. godine. Yahoo-ova posećenos se smanjila sa 27,5 procenata u martu na 26,8 procenata u aprilu. Microsoft se teškom mukom našao na trećem mestu sa 10.3 procenata pretraživanja koja su izvršena u aprilu u poređenju sa 10.9 procenata koliko je zabeleženo u martu.

“Amerikanci su izvršili 7.3 milijardi pretraga na Internetu u aprilu što je nepromenjeno u odnosu na mart i više za 11 procenata u odnosu na april 2006. godine. Google Sites vodi sa 3.6 milijardi zahteva za pretragu koje su izvršene, praćeno sa Yahoo Sites (2.0 milijardi), Microsoft Sites (757 miliona), Ask Network (376 miliona) i Time Warner Network (364 miliona)” detaljno je istražio comScore.

Iako svi znamo da je Google najmoćnija mašina za pretraživanje na Internetu, ove statistike otkrivaju da će Mountain View kompanija ostati vodeća još dugo vremena. Razlika između prve dve kompanije je prilično velika zato što je Google zabeležio skoro dvostruko više pretraga nego Yahoo, što je očigledan znak da Mountain View kompanija trenutno nema rivala za takmičenje sa njenim tehnologijama.

Međutim, mnogo kompanija je najavilo svoje planove da razviju slična rešenja koja će biti u mogućnosti da izazovu Google i da se takmiče sa njegovim proizvodima. Najbolji primer je Wikipedia zato što je njen osnivač objavio pre nekog vremena da će 2007. godina doneti novu tehnologiju za pretraživanje koja će predstavljati moćnu alternativu za poznati Google, kralja Internet pretrage.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272