Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Yahoo počinje testiranje izmena e-mail servisa

Yahoo Inc. će za nekoliko dana početi da testira poboljšanu verziju svog besplatnog e-mail servisa, sa dinamičnijim dizajnom koji oponaša izgled aplikacije računarskog desktopa, poput Microsoft Outlook.

Kompanija planira da pozove veliki deo svojih trenutnih korisnika elektronske pošte da eksperimentišu sa reorganizovanim servisom.

Ako testiranje dobro prođe, svi korisnici Yahoo elektronske pošte – a to je oko 10 miliona – će vremenom biti uvedeni u novi sistem.

U poslednje dve godine su Yahoo i njegovi glavni suparnici na Internetu – Google, AOL i Microsoft MSN – uveli niz promena namenjenih da privuku i zadrže Web korisnike, kako bi ostali atraktivno mesto za objavljivanje reklama.

Google, vodeći svetski Internet pretraživač, je prošle godine godine uzdrmao e-mail tržište kada je uveo 250 puta veći spremnik podataka od svojih rivala. Yahoo i MSN su se kasnije približili, ali je Google odgovorio tako što je duplirao granicu spremnika za elektronsku poštu na 2,5 gigabajta.

Yahoo e-mail servis je trenutno vodeći, sa 63,6 miliona posetioca u julu, AOL je drugi (48,7 miliona), MSN Hotmail treći (44,4 miliona), zatim slede Webmail (5,6 miliona) i Google (5,4 miliona).

Sa ovim izmenama, Yahoo će izgledati više kao tradicionalni inbox koji funkcioniše kroz softver instaliran na čvrstom disku računara umesto da se nalazi na Internetu. Ipak, ovakav redizajniran servis se i dalje oslanja na web pretraživač i neće zahtevati od svojih korisnika da instaliraju bilo šta na svojim računarima.

Koristeći “dinamički” html, Yahoo e-mail nalozi će se odlikovati sandučetom koje sadrži sve elektronske poruke i nalazi se na vrhu stranice, dok će se ispod njega naliziti odvojeno okno za čitanje poruka.

Korisnici će takođe koristiti miša za prevlačenje poruka iz jednog foldera u drugi i pretraživanje svih sadržaja, uključujući priloge, smeštenih u dolaznom sandučetu. 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272