Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Yahoo Toolbar Tips

Yahoo Toolbar je dobar pomoćni program kojeg je dizajnirao gigantski portal kako bi obezbedio brz pristup servisima koje je razvila kompanija. Pored trenutnog pristupa Yahoo-ovim proizvodima, ova linija alatki je takođe u mogućnosti da blokira pop-up prozore i da poboljša iskustvo pretrage koristeći male dodatke. Kao što znate, dva Internet giganta, Google i Yahoo, kreirali su sopstvene verzije za pretraživače, Internet Explorer i Firefox, opremljene sa njihovim linijama alatki.

Danas, zaposleni u Yahoo-u su postavili neke korisne savete i za Internet Explorer i za Firefox, omogućavajući korisnicima da poboljšaju rezultate koristeći male trikove. Generalno gledano, saveti se odnose na bržu upotrebu linije sa alakama pritiskom na tastere sa strelicama dok se kursor nalazi u području linije sa alatkama. “Pomoću aktiviranog Smart Tools Y.jpg (Toolbar Options pod Settings menijem), možete da selektujete tekst na web stranici, tako što ćete upotrebiti taster Tab preko željenog sadržaja. Pojaviće se mala Y! ikonica kako bi vam pomogla da lakše pretražujete web, pogledate u rečnik i prevedete, i još puno drugih opcija. Kliknite desnim tasterom miša na web stranicu da biste je lakše bookmark-ovali ili je poslali prijatelju.”

Firefox Yahoo Toolbar može da poboljša iskustvo pretraživanja tako što omogućava korisnicima da prikažu predloge pretrage dok kucaju ključne reči u dodatak pretraživača. “Yahoo! Toolbar postavlja Yahoo! meni u Firefox pretraživač koji duplira sve linkove iz linije sa alatkama (uključuje se u Toolbar Options pod Settings menijem). Ovo je važno kako bi se obezbedio pristup ljudima sa specijalnim računarskim potrebama, tako da mogu da dođu do svih linkova na svom Yahoo! Toolbaru ako nisu u mogućnosti da koriste miša ili drugi uređaj za pokazivanje kako bi radili u Toolbaru. Ali je to takođe i praktičan način za svakoga da dođe do svojih omiljenih linkova”.

Takođe postoje neki korisni trikovi i za Internet Explorer i za Firefox koji vam omogućavaju da upotrebite prečice za pretragu (sakrivene komande) mašine za pretraživanje, da prevedete tekst ili čak da podesite izgled polja za pretragu koje se nalazi u liniji sa alatkama.

Ako želite da preuzmete Yahoo Toolbar sa web sajta Sofpedia-e, možete da kliknete OVDE za Internet Explorer ili OVDE za Firefox.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272