Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Zagrebačko kazališta mladih u JDP-u

Na sceni Teatra "Bojan Stupica" 28. januara biće izvedena predstava "Generacija '91/95", nastala po motivima romana "J..o sad hiljadu dinara" splitskog novinara i pisca Borisa Dežulovića, u režiji Boruta Šeparovića, najavilo je JDP.

Naručite danas.

Okosnica romana je apsurdna situacija koja nastaje susretom dve grupe prerušenih vojnika na tajnom zadatku - pripadnika HVO i Armije BiH, u leto 1993.

Dvanaest dečaka od četrnaest do osamnaest godina, izabranih na audiciji, preuzima biografije dvanaest Dežulovićevih likova i preko njih ulazi u ratnu hronologiju 1990-ih godina i u vreme koje je prethodilo.

Gosti iz Zagreba izvešće 29. januara na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" predstavu "Budjenje proleća" Franka Vedekinda, u režiji Olivera Frljića. Ta predstava je na ovogodišnjem Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu proglašena za najbolju.

Za 30. januar na sceni Teatra "Bojan Stupica" najavljena je predstava "Garaža" - koprodukcija Zagrebačkog kazališta mladih i njujorškog teatra "La MaMa".

Predstava je nastala prema istoimenom romanu Zdenka Mesarića, u režiji Ivice Buljana, a tema je porodično nasilje, eksploatacija dece i socijalna zapuštenost. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272