Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštitite odmah vaš računar!

Bezbednost naših računara sve više ugrožavaju brojne infekcije ili ranjivosti koje se otkrivaju svakodnevno. Najvažnije pitanje je kako možemo da zaštitimo naše računare i da izbegnemo uspešnu eksploataciju infekcija ili ranjivosti od strane zlonamernih hakera? Većina korisnika misli da je dovoljno da instaliraju antivirusno rešenje ili firewall alatku, ili čak oba, ali je više puta dokazano da ovo nije dovoljno. Zašto? Zato što sva ova rešenja možda sadrže jednu ili više ranjivosti preko kojih kriminalci mogu da uđu u naše računare.

U stvari, postoji li ikakvo rešenje za potpunu zaštitu računare? Pa, verovatno ćete biti bezbedniji ako instalirate antivirusnu alatku kao što je Kasperski, Norton Antivirus, Nod32 ili drugi, firewall alatku iz trenutno dostupnog velikog broja aplikacija, spyware alatku, pomoćne programe za detekciju malware-a ili jedan komplet koji uključuje sve ove funkcije.

Međutim, pretpostavimo da je sada računar dobro zaštićen ali dok ste pretraživali Internet sistem se inficirao. Kako? Pa postoji veliki broj sumnjivih fajlova koji se mogu preneti na računar korisnika pomoću jednog klika. Postoji li ikakav način da zaštitite sistem protiv ovih infekcija? Možete da upotrebite bezbednosne alatke u pretraživaču ali čak ni to nije dovoljno. Zašto? – pitaćete se. Zato što postoji još jedan opasan način da se računar napadne, ali ne preko infekcija ili sumnjivih fajlova.

Phishing web sajtovi koje hakeri stalno koriste kako bi dobili finansijske informacije ili otkrili bankarske račune korisnika su sve popularniji. Obično je phishing stranica kopija originalnog web sajta sa istim elementima i dizajnom kao original, koja zahteva od korisnika da unese privatne informacije kao što je broj računa u banci ili finansijski detalji.

Dakle, ni potpuno obezbeđen računar nije doboljno bezbedan. Šta možemo mi da učinimo kako bismo se još bolje zaštitili? Na žalost ništa, možemo samo da se nadamo da bezbednosne kompanije rade na tome.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272