Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Zašto laptop radi samo sa pola brzine?

Da li ste ikada proverili sistemsku informaciju u Control Panelu i primetili da vaš laptop radi sa značajno manjom brzinom nego što bi trebalo? Jedan korisnik koji koristi Dell laptop požalio se na ovaj problem. Evo o čemu se radi.

Dobri stari Dell vam na taj način samo pomaže na načine na koje verovatno niste ni znali da su vam potrebni. Proverite Dell QuickSet aplikaciju (veliko slovo Q u sistem treju u donjem desnom uglu ekrana) ili u Control Panelu. QuickSet je Dell-ov način upravljanja napajanjem i ostalim podešavanjima kao što su prikazivanje osvetljenja i mrežne konekcije. Zbog nekog razloga, Dell misli da QuickSet bolje radi ovaj posao nego programi iste namene koji su ugrađeni u Windows XP.

Pravi problem se javlja kada pokušate da upravljate podešavanjima napajanja direktno u Windowsu. QuickSet će često da ih poništi (mada ponekad neće), ostavljajući vas sa mešavinom podešavanja kojim upravljaju dva različita Control Panela. Možda imate Windows XP podešen na “Always On” ali ako je QuickSet podešen na “Maximum Battery Life” možda će on preuzeti prioritet nad XP podešavanjima.

Ovde sam govorio samo o Dell laptopovima ali mnogi proizvođači imaju slične programe instalirane u Control Panelu za kontrolu napajanja: Toshiba, Sony i Lenovo/IBM svi imaju programe kao što je QuickSet.

Šta možete da uradite povodom toga? Ako ne želite da upravljate podešavanjima napajanja na dva mesta, većina ovih programa može lako da se deinstalira u Add or Remove Programs u Control panelu. Ako ne, većina vam omogućava da ih isključite putem podešavanja. Možda treba malo da pročačkate okolo da biste ih pronašli ali to je obično opcija koja glasi “Use Windows to manage my power options”. Verovatno nećete primetiti nikakve loše efekte nakon uklanjanja programa proizvođača sa laptopa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272