Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

ZoneAlarm mora da bude ažuriran!

Nedavno otkrivena ranjivost ZoneAlarma može da omogući napadaču da izazove Denial of Service napad  i da dobije veće privilegije na zaraženom računaru. Ovaj nedostatak u bezbednosti je potvrđen u verziji 6.5.737.000 i 6.1.744.001 ali ova ranjivost bi mogla da utiče i na ostala izdanja. Bezbednosna kompanija Secunia je ovaj nedostatak ocenila kao «Ne kritičan» i dodala da ovu ranjivost mogu da eksploatišu samo lokalni korisnici.

"Matousec je otkrio ranjivost u ZoneAlarm Pro-u koja može da se eksploatiše od strane zlonamernih lokalnih korisnika kako bi izazvali DoS (Denial of Service). Ranjivost je nastala zahvaljujući grešci u rukovanju podacima koji se šalju na “Devicevsdatant” uređaj. To može da bude iskorišćeno za napad na ranjivi sistem, slanjem zlonamernih podataka na spomenuti uređaj, “ Secunia je pokušala da opiše problem.

Sada je jedino rešenje da ažurirate ZoneAlarm program na verziju 7.0.302.000 ili noviju i da zabranite pristup računaru korisnicima u koje nemate poverenja.

Očigledno je da je bezbednost računara važan problem za korisnike i programerske kompanije pošto je sve više i više programa ranjivo na napade i eksploatacije. U poslednje vreme, većinu programskih alatki karkateriše slaba ili nedovoljno dobra bezbednost,  počevši od audio plejera pa sve do pomoćnih programa za manipulaciju slikama. Čak i programi koji su namenjeni za zaštitu računara, među njima neki od poznatih antivirusnih programa, kao što je Kaspersky Antivirus, nedavno su bili glavna tema u nekoliko članaka koji govore o savetima za zaštitu pošto i oni mogu da se eksploatišu od strane zlonamernih korisnika i da se zpotrebe za kontrolisanje zaraženog sistema.

Međutim, kao glavni vid zaštite većina bezbednosnih kompanija savetuje korisnike da izbegavaju otvaranje sumnjivih poruka, nepoznatih prikački ili programa i da ograniče pristup računaru zlonamernim osobama. U međuvremenu, hakeri rade svoj posao i stalno traže nove tehnike za napade na sisteme korisnika.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272