Zvanično stiže Bluetooth 2.1

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 1558

Bluetooth Special Interest Group će prihvatiti Bluetooth 2.1 standard za svoje buduće uređaje. Tehnologija je namenjena da bude nadgradnja koja omogućava implementiranje značajnih prednosti za velik raspon uređaja.

Nova verzija olakšava korisnicima mobilnih uređaja da se povežu svoje uređaje sa ostalima preko Bluetooth tehnologije. Sve što treba da urade je da uključe uređaje a zatim da selektuju “Add Bluetooth device” opciju na mobilnom telefonu. Uređaj će se automatski posle toga povezati sa telefonom.

“Ovaj korak napred u upotrebljivosti poboljšava Bluetooth iskustvo i čini tehnologiju lakom za uživanje za bilo koga” rekao je Michael Folez, Ph.D, izvršni direktor Bluetooth SIG-a. “Isto tako, naš trud da ujedinimo bežične tehnologije, Version 2.1 + EDR, omogućava tehnologiju ultra kratkih raspona koja se zovu Near Field Communication (NFC) za scenario sparivanja koji je toliko jednostavan kao dodirivanje proizvoda” rekao je u nastavku izlaganja.

Nova tehnologija Sniff Subrating radi na poboljšanju životnog veka baterije do pet puta u uređajima koji zahtevaju konstantnu upotrebu podataka. Ovo uključuje miš, tastaturu, satove, kućne mreže i medicinske uređaje, pored mobilnih telefona.

Bluetooth 2.1 će isto tako uključiti još jedan metod povezivanja pomoću ove tehnologije. U ovom slučaju, lozinka od šest karaktera će čuvati uređaj od otimanja. Poboljšano povezivanje takođe nudi “Man in the Middle” Protection. To eliminiše mogućnost pojave nedetektovanog srednjeg čoveka koji prima informacije koje se prenose putem Bluetooth-a.

Bluetooth v2.1 + EDR čipovi će biti dostupni odmah za demonstraciju a prvi proizvodi će stići do kraja godine. Bluetooth Special Interest Group se nada da će tranzicija na 2.1 biti glatka i neprimetna i da će uskoro postati glavni standard za upotrebu u mobilnim uređajima. Tačan datum kada će se ovo desiti još nije određen.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar