Andrej Makin - Ljudska ljubav dok Amur teče

Datum: 2010-05-14

Pregleda(30 dana/ukupno): 18 / 1819

Andrej Makin.

Muzika jednog života je bila najčitanija knjiga Pariskog salona.

Dok Amur teče, teče  i roman.

Žena koja je čekala.

Andrej Makin vam predstavlja

Andrej Makin je rođen 1957. u Krasnojarsku (Sibir). Njegova baka Šarlota obrazovala ga je u duhu francuskog jezika i kulture. Iskustvo bilingvizima pomoglo mu je da shvati da svet nije jedinstven i da je unutrašnji otpor ideološkoj represiji uvek moguć upravo zahvaljujući dvostrukim svetovima u kojima živimo.

Doktorirao je filološke nauke na Moskovskom univerzitetu 1987. Krajem osamdesetih godina nastanjuje se u Francuskoj. Predavao je nekoliko godina ruski jezik i književnost, a na Univerzitetu Pariz IV je odbranio doktorat o delu velikog ruskog pisca Ivana Bunjina.

Njegovi prvi romani: Kći heroja Sovjetskog saveza, Ispovest grešnoga stegonoše, Dok Amur teče nisu mu doneli ni slavu ni novac. Za roman Francusko zaveštanje (1995) dobija nagrade Gonkur i Medisis.

Nakon toga objavljuje Zločin olge Arbeljine, Rekvijem za Istok, i Muziku jednog života (2001), za koju dobija prestižnu nagradu RTL Lire na salonu knjige u Parizu, marta iste godine, Zemlja i nebo Žaka Dorma i 2004. roman Žena koja je čekala.

I sada, kada je ovenčan slavom i bogat, nastavlja da živi u skromnom studiju na Monmartru, veličine dvanaestak kvadrata, u kome je našao, kako sam kaže, "jednostavnost, bežeći od suvišnih susreta i nepotrebnih odnosa".

 

Komentari:

Budite prvi koji će ostaviti komentar

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...

Izgubljena ruža - Serdar Oskan

Izgubljena ruža - Serdar Oskan
Cena: 399.00
Naša cena: 370.00
10% popusta za kupovinu 2 i više knjiga.

Izgubljena ruža je priča o Dijani – lepoj, inteligentnoj i bogatoj mladoj ženi koja je upravo diplomirala na vrhunskom pravnom fakultetu.

više o knjizi


[Queries: 22] [0.1974 sec.]