Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Ovako su drugi pisali o Andriću, knjiga i promocija

Promocija knjige



Promocija zbirke priča “Zemaljski dugovi” (Laguna, grupa autora) održaće se 18. septembra u 18 sati, u tematskom parku "Terazije iz 1930." na Novom Beogradu.

Kako i kome Andrić plaća svoje dugove u poslednjim časovima života, koje su njegove poslednje reči i čime zavetuje medicinsku sestru koja ga neguje, zašto pred Andrićeva vrata dolazi sibirski tigar, ko je žena koju je naš pisac upoznao u Madridu…

Ovo su samo neka od pitanja čiji se odgovori mogu naći među koricama nedavno objavljene zbirke priča “Zemaljski dugovi” koju je za ediciju "Talasi" priredio Milovan Marčetić.



  • Dragoslav Mihajlović, književnik i akademik čija je nova knjiga “Goli otok - knjiga peta” objavljena ovih dana.

U trideset priča savremenih srpskih i jednog argentinskog pripovedača, u kojima se Ivo Andrić pojavljuje kao književni junak, čitaoci će naći ne samo prvorazrednu prozu već i odgovore na pitanje kako današnji pisci vide Andrića kao ličnost i stvaraoca, navodi iz Lagune.

Kratke priče o našem Nobelovcu pisali su Danilo Kiš, Dragoslav Mihailović, Gordana Ćirjanić, Svetislav Basara, Oktavio Prens, Vida Ognjenović, Igor Marojević, Vladimir Kecmanović, Mihajlo Pantić, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i drugi.

Na najavljenoj promociji o knjizi će govoriti direktor Lagune Dejan Papić, književnica Vesna Perić, pisac Dragoslav Mihailović i priređivač antologije.

Nakon promocije, objavićemo i fotografije.

ZEMALJSKI DUGOVI


U trideset priča savremenih srpskih i jednog argentinskog pripovedača, u kojima se Ivo Andrić pojavljuje kao književni junak, čitaoci će naći ne samo prvorazrednu prozu već i odgovore na pitanje kako današnji pisci vide Andrića kao ličnost i stvaraoca.

Naručite knjigu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272