Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple je prevario korisnike

Čudno, ali izgleda da Apple nije naučio lekciju od velikog broja  žalbi vezanih za MacBook ekrane i odlučio da još jednom provoza potrošače sa novim iMac-ovima.

Nije bilo mnogo žalbi kada je Apple povukao 17-inčni iMac i zamenio ga sa iMac-ovima koji imaju 20-inčni ekran ili veći. Na kraju krajeva, Apple ima reputaciju da izbacuje stariju tehnologiju i gura najnoviju u svoje proizvode. Na žalost, nije sve onako kako izgleda. Ubrzo su počeli da stižu izveštaji od korisnika novog iMac-a koji su prilično razočarani sa kvalitetom ekrana u novim iMac-ovima.

Za razliku od LCD panela u prethodnoj generaciji iMac-ova ovi u novim aluminijumskim modelima su u stvari 18-bitne verzije što znači da ne mogu da prikažu raspon boja koji mogu 24-bitni paneli i to bez upotrebe diterovanja. Iako ovo nije veliki problem za mnoge iMac korisnike oni koji puno rade sa fotografijama i slikama će videti užasnu razliku.

Prikazi na nekim izvorima kao što je Macworld su već ukazali na inferiorni kvalitet ekrana 20 inčnih modela, ali sada sve više i više korisnika počinje to da primećuje. Problem nije samo kvalitet ekrana, već i činjenica da je Apple pogrešno informisoa korisnike. Zvanični sajt ne spominje dubinu boje ekrana i treba stvarno da kopate da biste pronašli liniju “Milioni boja u svim rezolucijama”. Na žalost, milioni boja sa diterovanjem nije isto kao pravih milion boja, a kada radite sa slikama to postaje previše očigledno. Zašto kompanija jednostavno nije dala istinite brojke tako da ljudi mogu da naprave pravi izbor? Za većinu kupaca to neće imati nikakvu razliku ali za one kojima je potreban 24-bitni truecolor, 20 inčni model je jednostavno loš. Činjenica da je ovo uradio Apple je još više iznenađujuća s obzirom da je potpuno iste žalbe kompanija primila i za ekrane koji se nalaze na njihovim laptopovima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272