Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Apple pokreće web sajt za iPhone programere

Apple je pokrenuo Web sajt za programere koji žele da rade za njihov nedavno izdati iPhone. Web sajt koji je deo Apple Developer Connection-a daje istrukcije i obezbeđuje kompatibilnost sa Safarijem dok pravite aplikacije za iPhone.

Programeri koji žele da naprave programe za iPhone treba da to rade unutar Apple-ovog Safari Web pretraživača. Koristeći Web 2.0 programe Apple kaže da programeri mogu da naprave programe koji izgledaju i ponašaju se kao programi koji su ugrađeni u iPhone.

Građenje programa na ovaj način takođe obezbeđuje integraciju sa iPhone programima i servisima što uključuje pozivanje, slanje emaila, i prikazivanje lokacija na Google Maps, rekao je Apple.

Instrukcije za programiranje obezbeđuju nekoliko tema koje uključuju Razumevanje interakcije korisnika sa iPhone-om (Understanding User-iPhone Interaction); Upotrba standarda i isprobane i uspešne prakse dizajna (Use Standards and Tried-and-True Design Practices); Integracija sa Phone, Mail i Maps (Integration with Phone, Mail and Maps); Optimizacija za čitljivost stranica (Optimize for Page Readability); Obezbeđivanje odličnog audio i video iskustva (Ensure a Great Audio and Video Experience); Znanje o tome šta Safari podržava na iPhone-u (Know What Safari Supports on iPhone); Povezivanje sa Web programerima (Connect With Web Developers).

Apple je objavio na svojoj Worldwide Developers Conference u januaru sledeće: da bi se obezbedila zaštita iPhone-a programerima se daje pristup za građenje programa samo kroz Safari. Programeri imaju suprotna gledišta vezana za korisnost programiranja u ovoj vrsti interfejsa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272