Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Blogger je inficiran

Neki korisnici Google-ovog Blogger-a su nedavno napadnuti, što je dovelo do uznemiravajućih infekcija. Ili se jednostavno radi o splogovima (blogovi za spemovanje).



Zlonamerni hakeri su navodno bili uspešni u dobijanju pristupa nekim blogovima i postavili su lažne unose sa web linkovima koji vode ka inficiranim daunlodima na Windows PC-jima. Stručnjak zadužen za bezbednost je počeo da primećuje zlonamerne linkove koji se pojavljuju u Blogger nalozima 27. avgusta. Od tada stigli su izveštaji o stotinama blogova koji sadrže zlonamerne linkove.

Blogger-ovi stručnjaci nisu uspeli da ustanove kako su linkovi postavljeni. Možda su postavljeni kroz eksploataciju Blogger-a, preko opcije koja omogućuje korisnicima da e-mailom pošalju unose, ili su blogovi postavljeni isključivo za hostovanje spema i nikakvog hakovanja nije bilo.

Do sada linkovi izgledaju kao YouTube linkovi, zatim kao linkovi koji traže testere za programe a ima i linkova koji kažu da vode ka digitalnim čestitkama. Google se nije izjasnio povodom ovih događaja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272